Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Moja pierwsza wysyłka poprzez MiniKuriera24. W managerze paczek jest zaznaczone że to jest MiniKurier a z listy gabarytów mogę jedynie wybrać 3 typy przesyłek paczkomatowych a z tego co wyczytałem to MiniKurier to przesyłka do 160cm licząc wszystkie boki i do 10kg. Do paczkomatu mi to nie wejdzie. Co mam zaznaczać w tym przypadku? Domyślam się że odbiór przez kuriera (który będzie dodatkowo płatny) ale mam problem z tym gabarytem. Zaznaczę źle, kurier odbierze, potem mnie na magazynie za nieprawidłowy wymiar policzą jak za zboże?
.
Chyba tak to zamówię nie zważając na 3 dostępne opcje. Bo się klient zdenerwuje jak tego nie wyślę. W końcu miniKurier to miniKurier.
@HodofcaKota Cześć. 🙂 Nikt tutaj na forum niestety nie jest w stanie doradzić Ci, który gabaryt powinieneś wybrać, ponieważ nie wiemy, co wysyłasz. Jeśli Twoja paczka nie zmieści się do Paczkomatu, możesz ją dostarczyć do PaczkoPunktu i tam wygodnie nadać przesyłkę. Możesz też zamówić kuriera (jeśli nadasz 5 lub więcej przesyłek, to usługa będzie darmowa).
Tak jak wspominałem. Do paczkomatu nie wejdzie. Co równa się temu że żaden z 3 proponowanych wymiarów nie pasuje do mojej przesyłki, przesyłka jest jednym z 2 największych boków większa niż wymiary skrytek (coś na kształt obrazu) lecz mieści się w zakresie przesyłki Allegro miniKurier24 InPost dlatego dziwię się że manager paczek daje mi do wyboru tylko te 3 opcje. Nawet na potwierdzeniu odbioru jest zaznaczony gabaryt C i kurier się ma pod nim podpisać że to prawda. Zobaczę jak przyjedzie. Dziwne że tylko ja mam taki problem..
@HodofcaKota jesli nie nadajesz w paczkomacie nie ma znaczenia jaki gabaryt wybierzesz , dopłaty nie będzie oby tylko nie przekroczyć dopuszczalnych gabarytów i wagi .
Ok. Dziękuję. Mam nadzieję że tak właśnie jest. Chociaż to trochę mało intuicyjne na managerze. Wprowadza niepewność.
Funkcja wyboru gabarytu dla przesyłki ,, minikurier czy też kurier ,, jest przezznaczona dla nadających w paczkomacie np. dla przesyłki ,,kurier Inpost ,, masz z góry sugerowany gabaryt ,,C,, i nie ma żadnych konsekwencji finansowych jeśli do największej skrytki włożysz cienki list . Zaznaczam !! dotyczy to tylko przesyłek kurierskich , zwróć uwagę na etykiecie nie ma oznaczenia gabartytu .