Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie, próbuję jak najbardziej zoptymalizować czas nadawania przesyłek, przez co zautomatyzowałem sobie nadawanie przesyłek paczkomat poprzez API Allegro, ale nie mogę zrobić tego z Allegro kurierem.
Poprzez Api pobrałem ID serwisów wysyłkowych i mam ID Inpost Kurier poprzez API
ID=20362662
Kiedy próbuję nadać paczkę przez API tak samo jak paczkę paczkomatową to dostaję odpowiedź, że problem jest z polem pickup.pointId błąd Usługa niedostępna u tego przewoźnika, ale ja to pole przekazuje tylko jako moje jako pole nadawcy, jako informacja gdzie ja włożę paczkę do paczkomatu.
Miał ktoś podobny problem? Jakaś porada?
Pozdrawiam
@SKiL-PC dlaczego nie zrobisz sobie integracji z inpostem? Ja mam osobną do inpostu i osobną dla pocztexu, jedynie allegro one korzystam WzA bo dla kilku paczek nie chce mi się pisać nowego modułu
@mix-mce Witam serdecznie, mam teraz zrobioną bezpośrednią integrację z Inpostem, ale po pierwsze Inpost wymaga ode mnie wysyłania ulicy i numeru jako osobne zmienne, a czasami ludzie potrafią tak wpisać adres kosmicznie np. ul. Długa JEDEN przez osiem obok przystanku, że skrypt się gubi w tym, a dwa że w Allegro mam bardzo fajną weryfikację poprawności nadania paczki lub ewentualny błąd dlaczego nie została nadana i głównie na tym mi zależało na walidacji poprawności wysłania paczki. Pocztexu nie używam, Allegro paczkomat, minikurier24, kurier24, One box, One kurier, DPD i wszystko mi lata przez Allegro fajnie, a ten kurier24 nie chce. Pozdr