anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

allegro nie pozwala mi przejść

Casemi1
#9 Pomysłodawca#

wpisuje oryginalną nazwę produktu a allegro się czepia. Mam kłamać ? czy wymyślić sobie swoją nazwę???

Opieram się na danych z instrukcji obsługi . Jednak allegro mnie nie chce przepuścić pisząc jakieś formułki Z Tytułu/opisu twojej oferty wynika że sprzedajesz klimator lub klimatyzer. Jeżeli przedmiotem sprzedaży jest klimator, nie używaj w tytule oraz w opisie określeń typu klimatyzator, klimatyzacja lub zamiennie klimatyzator przenośny/ewaporacyjny/wodny. Klimator i klimatyzator to przedmioty różniące się przede wszystkim sposobem działania. Działanie takie powoduje manipulowanie wynikami wyszukiwarki ofert w Allegro oraz znacznie utrudnia kupującym dotarcie do interesującego ich przedmiotu. 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Casemi1 czy zarówno w opisie jak i w tytule używasz tego samego określenia? Jeśli tak, poproszę o zrzuty z widocznym tytułem i opisem oferty. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@la_nika  jeśli Allegro uważa, że klimator i klimatyzator to przedmioty różniące się  sposobem działania, to co robią te klimatory w zakładce klimatyzatory🤔

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@KOGIEL_T nie jestem specjalistką w dziedzinie urządzeń chłodzących, więc nie będę wchodzić w dyskusję czy różnią się sposobem działania 🙂 
Oferty z kliomatorami powinny być w kategorii nr 322273 Allegro > Elektronika > RTV i AGD > AGD drobne > Do domu > Klimatyzacja i wentylacja > Klimatory, a Klimatyzatory w kategoriach 258774 (Klimatyzatory przenośne) lub 258775 (Klimatyzatory split).
Nie mogą być w jednej ofercie (a tego dotyczyło pytanie). Jeśli ktoś sprzedaje klimator, to nie klimatyzator i odwrotnie. 
Jeśli oferty są umieszczone w nieodpowiednich kategoriach, możesz to zgłosić za pomocą przycisku "zgłoś naruszenie zasad". 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów