Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak możemy usunąć komentarze z produktyzacji, sprzedajemy własny produkt z własnym EANem od samego początku aukcji - jest to ładowarka sieciowa. Aukcja od początku jest nasza. 99.99% komentarzy jest nasze. Natomiast ten 0.01% to jest jakiś chinczyk, który sprzedawał na Allegro z całkiem inną ładowarką, która nie wygląda a nawet nie przypomina naszej. Wszystkie komentarze z tych sprzedaży są lipne (zaniżają opinie o naszym produkcie) , zdjęcia jakiegoś kupującego, które w ogóle nie przypominają naszej ładowarki...
Sprzedaż spadła z kilkuset miesięcznie do 20sztuk...
Link do aukcji:
Szybka ładowarka sieciowa GaN II 65W 3A QC 3.0 2x USB C + 1x USB A - Sklep, Opinie, Cena w Allegro
Proszę zobaczyć zdjęcia nasze a zdjęcia umieszczone przez kupującego od Chińskiego sprzedawcy...
Walczymy z Allegro już 5 tydzień - i Allegro ma nas głęboko w d****. Zgłaszaliśmy to już 4 razy na kontakt i chacie, co chwilę - proszę czekać 2 dni i nic... Dzisiaj dowiedzieliśmy się że musimy wysłać do WOP żeby usunęli te komentarze. Jest to dość dziwne bo wcześniej Allegro bez problemu usuwało takie komentarze bez problemu.
Jest to bardzo denerwujące, jesteśmy dobrym sprzedającym, wydaliśmy ponad 1,5mln zł prowizji na Allegro przez ostatnie 12 miesięcy i nie mamy nic... Mamy wysokie komentarze z innych aukcji (około 10000 komentarzy, 99.6% pozytywnych).
Allegro zamiast wspierać polskich przedsiębiorców to wspiera chińczyków. Jesteśmy mega zawiedzeni...
Bardzo proszę o pomoc bo już nie wiemy gdzie i do kogo pisać 😞
@electronica4you Czy zgodnie z zaleceniem, o którym wspominacie, wysłaliście zgłoszenie WOP?
Oczywiście. Nie liczymy że oni coś załatwią gdyż ta komórka nie zajmuje się usuwaniem komentarzy w przypadku podpięcia się pod produktyzacje. Oni zajmują się całkiem inną ochrona praw autorskich, już mieliśmy z tą komórką styczność więc wiemy. Wiemy też że dobra wola i przeanalizowanie sprawy wystarczy dla pracownika Allegro, niestety żadna osoba nie wykazała się wola rozwiązania sprawy. 4 razy słyszeliśmy że sprawa została zgłoszona w odpowiednie miejsce i cisza... Dla nas jest to strata rzędu 8-10tyś zł miesięcznie 😞
Powiem szczerze że odkąd sprzedajemy duże ilości to jeszcze nigdy w Allegro tak słabo nie było, w sensie załatwiania spraw. Dotychczas szło to zdecydowanie sprawniej..., ale ostatnie miesiące Allegro zaniedbuje swoich dobrych sprzedających 😞
Dodatkowo z tego co widzę kolejna ładowarka (nie nasza) podpięła się pod nasz produkt... Szlak nas trafia, co chwilę trzeba to monitorować ręcznie 😞 Wygląda inaczej, wszystko inne...
Klikniemy zgłoś że to nie nasze i następne czekanie, a w tym czasie może się coś sprzedać i kolejne negatywne komentarze mogą wylądować.
Do tego spadek sprzedaży - z tytułu tego że nie mamy najniższej ceny odbija się na całej sprzedaży. Algorytmy allegro biorą pod uwagę liczbę najtańszych ofert w stosunku do wszystkich ofert.
Czy nie powinniśmy mieć tak że nasz brandowany produkt ELECTRONICA 4U, marka zarejestrowana w EU tylko my możemy podpinać pod nasz produkt? czy tak nie powinno być?
Błagam Panią o pomoc!
...
Chciałbym też powiedzieć że te konkretne straty, spowodowane przez Allegro, tylko i wyłącznie nie powinno się zgłaszać do jakiegoś urzędu? Zastanawiamy się nad wytoczeniem sprawy Allegro z tego tytułu. Dlatego że przez Allegro/ właściwie brak działań (co mamy udokumentowane) ponosimy konkretne wyliczalne straty w tysiącach złotych.
"Błagam Panią o pomoc! " - poważnie?
na allegro dokonuje się aktywne łamanie przepisów prawa - a ty tak piszesz?
Czyny nieuczciwej konkurencji są ładnie opisane w ustawie, regulamin allegro też zawiera stosowne wpisy
Dobry prawnik i sytuacja będzie załatwiona
@electronica4you zależy mi, żeby Tobie pomóc, dlatego pozwolę sobie przekazać wszystkie informację do zespołu eksperckiego. Otrzymasz od tego zespołu odpowiedź mailową. Nadałem sprawie piorytet.
@electronica4you Podaj mi proszę numer zgłoszenia wysłanego w tej sprawie. Niestety nie mogę go odnaleźć.
Poproszę osobę odpowiedzialną za zgłoszenia. Czy mogę prosić o jakiegoś maila, przygotujemy zrzuty ekranu z rozmów.
Dostałem informacje od osoby zgłaszającej:
"Nie ma numeru Zgłoszenia. Mówiłam Ci, że za każdym razem jest info, że sprawa jest wielowątkowa i nie będą nadawać.
A potem pytają o nr przy kolejnym kontakcie
Oni nic nie zrobili z tymi ładowarkami.
Ja się już **piiip**ałam, że milion razy piszę to samo, potem przekierowują mnie do kolejnej osoby i znów to samo."
Mamy screeny możemy podesłać. Z większości rozmów.
https://allegro.pl/oferta/super-charger-super-ladowarka-120w-3-0-2x-usb-c-2x-usb-a-ios-android-16910...
tutaj link do kolejnej ładowarki, która się podpięła pod nasz MARKOWY produkt, 4 sprzedane sztuki, zaraz znowu będzie kolejny dym... 😞
Koleżanka piszę tak:
"Za każdym razem praktycznie to robię. Od drugiego kontaktu. Ale o ile na samym początku bardzo szybko i sprawnie załatwialo się z nimi wszystko, tak od jakiegoś czasu mam wrażenie, że pojawili się ludzie, którzy nie za bardzo wiedzą co robić.
Dziś chyba 6 czy 8 osoba (wisiałam z nimi na czacie kilka godzin, bo się przekierowywali i każdy od nowa zapoznawal się ze sprawa, a potem i tak musiałam tłumaczyć od początku), ale dopiero 6 czy 8 osoba wspomniała o tym, że naruszenia związane ze znakiem towarowym trzeba zgłosić przez maila 🙈"
Odnoszę identyczne wrażenie, Allegro pozatrudniało osoby które nie wiedzą co robić.
To jest sprawa na 5 minut, 3minuty wytłumaczenia telefonicznego i usunięcia komentarzy wraz ze zdjęciami przez pracowkia... Ile to można robić???