Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Temat Allegro Smart. Jestem totalnie zielony w temacie. Poczytałem trochę o tym ale finalnie nadal niczego nie jestem pewien.
1. Zacząłem tydzień temu sprzedaż na Allegro.
Chciałbym korzystać z Dpd allegro Kurier - Smart
Pytanie. Jakie wymagania spełnić muszę żeby to się stało?
Mam konto w dpd. Jak w dpd to zrobić żeby rozpoznało że to Smart?
Ile płaci się za taką wysyłkę Smart? Naprawdę 3.99? A jak wystawiam przesyłkę 12.99 to mam 9 zł zysku na tym? Co tu nie gra?
Jaki jest haczyk?
2. Czy jest do tego niezbędny menadżer sprzedaży? Jak nim zarządzać i jak go dezaktywować?
Proszę o wyrozumiałość i pomoc.
Zacząłem i każdego dnia niemiła niespodzianka i tylko straty...
Pozdrawiam
Rafał
Dzień dobry
Co do pierwszego pytania
tu w dolnej części masz warunki smarta
https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/kategoria/allegro-smart
Za smarta faktycznie płacisz 3,99 - pod warunkiem, że Klient dokona zakupu powyżej 100 zł - przy czym wtedy ty nie otrzymasz tych 12,99 co masz ustawione tylko cenę towaru jaki Klient zakupił a ty dodatkowo musisz z własnej kieszeni zapłacić te 3,99 - Allegro doliczy ci do rachunku 😞
Ad2 nie jest do niczego niezbędny - na pewno jeśli nie masz innego zewnętrznego systemu do zarządzania sklepem i masz tylko sprzedaż na Allegro może być przydatny - ale to zależy jaką masz wielkość sprzedaży i czy ci się to kalkuluje - bo to kolejne koszty 🙂
Spokojnie każdy z nas kiedyś zaczynał - aczkolwiek teraz wiele rzeczy jest mocno zagmatwanych - zasada jest jedna - jeśli nie wiesz kto za coś zapłaci - bądź pewny że będzie to przerzucone na Ciebie 😞
Pozdrawiam
Dzięki, doświadczyłem już tego, że zapłać tu zapłać to wykup... a sprzedane 2 paczki..
Pomogłeś mi bardzo! Dziękuję.
Do każdego zakupu kurier SMART będziesz dopłacać minimum 3,99zł
to tak zwany "rabat transakcyjny"