anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Firma Brzoski przejęła konkurenta z Hiszpanii. "Element ekspansji"

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Firma Brzoski przejęła konkurenta z Hiszpanii. "Element ekspansji"

Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-firma-brzoski-przejela-konkurenta-z-hiszpanii-element-eksp...

Ten nie popełnia takich banalnych błędów. Idę o zakład że mu się powiedzie. Tutaj niestety wszystko grzebane po trochu i nic poprawnie do końca....Każdy szanujący się portal zwiększa ilość dostaw inpostem, bo z tego ludzie są zadowoleni. Tym przychodzą zamówienia z Sz..., Te.., O.., V.... , smy.., itp itd. Czemu Allegro zamiast działać tak, by klienci byli zadowoleni zawsze działa wbrew ich potrzebom??? Co na dłuższą metę da wpychanie najbardziej zawodnych form dostawy i ograniczanie tych najlepszych. Robicie krzywdę nie tylko sprzedawcą ale również sobie. Zysk z na siłę wepchniętej metody dostawy jest chwilowy, strata klienta po takiej dostawie często trwała...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

drekenzes
#18 Luminarz#

@AnnaG-Antyki A ja dodam z innej beczki - konkurencja Allegro (nie tylko ta azjatycka, ale choćby E...y)  chwali się jak dużo ma sprzedawców - bo większy wybór, różnorodność, więcej unikalnych ofert. A co robi Allegro? A no wycina w pień sprzedawców i skutecznie redukuje ich liczbę.

@AnnaG-Antyki A tu inny artykuł:

https://www.money.pl/gospodarka/allegro-odwraca-sie-od-inpostu-zbroi-sie-zbudowalo-cala-koalicje-717...

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Co racja to racja. Weszłam ostatnio na T i już nie wiedziałam co z Polski, a co z Chin... Każdy chce mieć jak największą różnorodność, bo klient przychodzący po cokolwiek przyjdzie też po inne przedmioty. Tylko Allegro redukuje się do ograniczonego asortymentu, w dodatku w większości chińskiego badziewia... Np. Vin.. ostatnio bardzo poszerzył kategorię dozwolonych przedmiotów, rzeczy których jeszcze rok temu nie mogłam wystawiać, bo boty ściągały teraz schodzą bez problemu. Mam ze 30% sprzedaży z zagranicy i nie miałam problemu z dostawą, większość idzie przez Inpost, czasem coś z orlena, ważne że dochodzą. A tutaj??? Nawet nie próbowałam jak jeszcze było można, sama ilość postów ze skargami jest wprost zatrważająca...

oznacz moderatorów

foto-hurtownia
#12 Orędownik#

Lekko zbaczając z tematu, to jakość usług Inpostu mocno się różni w zależności od rejonu. Do nas przyjeżdża, nazwijmy to, niepełnosprytny kurier, który już przy nas rzuca paczkami, niszczy je, łamie. Raz zwróciłem mu na to uwagę, to odpowiedział, cytuję, "no i co, przecie to nie wasza paczka". No nie nasza, ale innym mówi to samo o naszych paczkach. Z resztą, naszymi tak rzuca, że często słychać tłuczone szkło, jeżeli akurat ramki wysyłamy. Kiedyś nawet powiedział nam, że jak nam się nie podoba jak on rzuca paczkami, to możemy zmienić kuriera.

No i po tym mamy reklamacje, które inpost, tak samo jak allegro, odrzuca, zawsze będzie jakiś powodzik. 

Także Brzoski bym nie wychwalał, bo o ile sam lubię paczkomaty, najczęściej korzystam właśnie z nich, to niestety Inpost zatrudnia byle kogo i zarabiają na odrzucaniu reklamacji ewidentnie z ich winy (no, nie zarabiają, ale tną koszty). 

Ostatnio nawet zgubili 7 przesyłek o wartości ~20k. Raz mówili, że się zgubiły, raz że spaliły, trzeci raz że cośtam. Oczywiście musieliśmy składać reklamacje osobno na wszystkie przesyłki, po miesiącu czasu ani pieniędzy, ani odpowiedzi. 

A co Allegro One, to jakościowo są jak poczta, z tym że częściej gubią paczki. Chyba najgorszy kurier.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Ja nie mówię, że inpost jest idealny. Ale póki co jest najlepszy. I też miewałam problem z kurierami. Raz miałam takiego geniusza na paczkomatach, że aż przez innego kuriera przekazywałam skargę. Jednak to są wyjątki. Generalnie przez tyle lat wkurzało mnie tylko dwóch starszych facetów z inpostu. Wszyscy Ci młodzi zawsze mili, grzeczni i bezproblemowi. Co do rzucania no cóż sprzedaję połowę tłukących rzeczy, rzuca każda firma, jak nie przy Tobie to z samochodu na samochód... Pakuję pancernie, obklejam ładnie czerwonymi karteczkami, przez ostatnie 2 lata może ze 2x coś uszkodzili. 

Ostatnio większosć zakupów kurierskich przynosi mi dziewczyna z inpostu, zawsze z uśmiechem "dzień dobry", chłopaki też byli w porządku. Ostatnio jak ją widzę to nawet moje małolaty na ulicy za nią "dzień dobry" krzyczą. Przynosi praktycznie każde zamówienie, po kilka w tygodniu z Sz..., Smy..., adi.asa.  Ps w sumie dzięki Allegro za zepsucie mi zakupów. Co roku plecaki kupowałam tu i albo były marne albo mega drogie, a często jedno i drugie. W zeszłym roku w cudach katalogowych postawiłam na opcję z masą dobrych opinii dotyczących licho wie czego. Dałam po 140 zeta. I w pierwszym miesiącu u obu musiałam uszy przyszywać!!! W tym roku miałam dość. Znalałam na stronie adi.asa, mieli teraz fajną promkę wypasione z usztywnieniem po 110!!! Zwykłe cienkie po 60 dla dzieciaków. I już od 1-go lipca mam na nowy rok szkolny naszykowane.

Katalog jest the best uczy nawet takie stare mamuty jak ja nowych metod zakupowych!!!! Mój portfel go zaczyna lubić. A ja głupia przez lata zawsze wiernie od razu na Allegro i nigdzie indziej...

oznacz moderatorów