anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anulowane zamówienia a wpływ na jakość sprzedaży nie było prowizji do zwrotu (Program powitalny)

MAMY ROZWIĄZANIE!
Volfario
#2 Obserwator

Dzień dobry,

mam pytanie dotyczące wpływu anulowanych zamówień na wskaźniki jakości sprzedaży.

Prowadzę sprzedaż półek wykonywanych na indywidualny wymiar. W dwóch zamówieniach klienci podali w wiadomości wymiary, które nie są zgodne z parametrami oferty. W związku z tym nie było możliwości realizacji zamówienia i byłem zmuszony je anulować oraz zwrócić środki kupującym.

Numery zamówień:
31e76f50-140c-11f1-8371-eb20ffae146d
b910fa70-15a9-11f1-a951-e74533f92a75

W obu przypadkach anulowanie nastąpiło z powodu błędnych wymiarów podanych przez kupujących, a nie z winy sprzedawcy.

Dodatkowo jestem nowym sprzedawcą i korzystam z Programu Powitalnego, w ramach którego prowizja od sprzedaży jest zniesiona, więc nie było również prowizji do zwrotu.

Chciałbym zapytać:

1. Czy istnieje możliwość, aby te anulowane zamówienia nie wpływały negatywnie na jakość mojej sprzedaży, ponieważ wynikały z błędu kupującego?

2. Czy można je w jakiś sposób oznaczyć lub wyłączyć z oceny jakości sprzedaży?

3. Zauważyłem również, że po tych anulowaniach w niektórych ofertach pole „Przewidywana dostawa” pokazuje dłuższy termin niż deklarowany przeze mnie czas wysyłki. Czy może to być powiązane z obniżeniem wskaźników jakości?

Będę wdzięczny za wskazówki, jak w takiej sytuacji postępować, aby podobne przypadki nie wpływały negatywnie na konto sprzedawcy.

Z góry dziękuję za pomoc.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @Volfario. Skonsultuję możliwość wykluczenia obu zamówień z Twoich wskaźników jakości sprzedaży i dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.

Transakcje obecnie negatywnie oddziałują na wskaźnik terminowej wysyłki, a opóźnienia wpływają na przewidywany czas dostawy w Twoich ofertach. 

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Volfario
#2 Obserwator

Dziękuję za szybką reakcję i zajęcie się sprawą.
Będę wdzięczny za informację, gdy tylko otrzymają Państwo odpowiedź w tej kwestii.

Pozdrawiam serdecznie.

oznacz moderatorów
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Volfario, przekazałam zamówienia do wykluczenia z jakości sprzedaży - po nocnym przeliczeniu wyników nie będą już uwzględniane w statystykach.  

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Volfario
#2 Obserwator

Bardzo dziękuję za pomoc i zaangażowanie w sprawę.

oznacz moderatorów