anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błędna kategoria przy wystawianiu przedmiotu

beautiful_gifts
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

Dziś próbowałam wystawić pierwsze produkty na Allegro przez Baselinker. Są to skapki na herbatę (talerzyki na torebki do herbaty). Sprawdzałam na Allegro i widziałam oferty na te produkty w dziale z zastawą stołową bądź "Produkty spożywcze/Herbata i napary/Supermarket/Akcesoria" i taką właśnie kategorię powiązałam z tymi produktami na Baselinker. Ale przy wystawianiu wyskoczył taki błąd z Allegro:

Wystąpił błąd podczas wystawiania oferty: Na podstawie przesłanych danych rozpoznany został produkt z naszej bazy. Wskazana kategoria `Akcesoria` (74834) nie jest zgodna z kategorią produktu: `Zabawne gadżety` (121237). (CATEGORY_MISMATCH productSet[0].product.category.id)

Na jakiej podstawie Allegro sugeruje mi kategorię "Zabawne gadżety" i blokuje wystawienie aukcji? Ten produkt zupełnie nie pasuje do tej kategorii, bo to eleganckie talerzyki EAN: 5907580041988, 5907580042008, 5907580041971. I przeglądając Allegro nie widziałam tych przedmiotów w sugerowanej mi kategorii.

Nie chcę wystawiać swoich produktów w kategoriach, w których nikt ich nie będzie szukał. Co zrobić w tej sytuacji?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@beautiful_gifts produkty są w kategorii "Zabawne gadżety" i to powoduje problem. W tej sytuacji należy zgłosić błąd w produkcie i zaproponować inną kategorię. 
Poniżej formularze dla każdego z wymienionych produktów:
 5907580041971
5907580041988
5907580042008

Jeśli Twoje sugestie zostaną odrzucone, alternatywnym rozwiązaniem jest zgłoszenie kategorii którą proponujesz do dodania do zbioru kategorii podobnych, aby to zrobisz napisz do nas tutaj.

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

beautiful_gifts
#7 Wielbiciel#

Dziękuję. Wysłałam zgłoszenie błędu w produktach.

oznacz moderatorów