anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bezpodstawna blokada konta

tomzbi_hurt
#7 Wielbiciel#

Witam, tydzień temu ruszyliśmy ze sprzedażą na Allegro. Włożyliśmy w to mnóstwo pracy, czasu oraz pieniędzy na wynajęcie biura i poszerzenie asortymentu. Szło nam tak dobrze że Allegro zablokowało nam konto:

"Zawiesiliśmy Twoje konto ze względów bezpieczeństwa. Podstawą naszych działań jest art. 2.12 Regulaminu Allegro. Musimy się upewnić, że korzysta z niego uprawniona osoba i jest ona w posiadaniu towaru oferowanego na sprzedaż"

Od razu wspomnę że firma istnieje od kilkunastu lat, w handlu tradycjnym generuje rocznie duże obroty więc to nie jakaś firma krzak.

Mamy zablokowane kilka tysięcy na koncie Allegro, usunięte ponad 200 aukcji nad którymi siedzieliśmy mnóstwo czasu, kolejne zamówione dostawy w drodze, zatrudniona nowa osoba do obsługi Allegro, i co?

I Allegro każe nam robić zdjęcie dowodu osobistego właściciela na tle towaru, kpina jakaś. Na tle jednego produktu czy może magazynu 500m2?

Proszę o radę i odpowiedź ile ta blokada będzie trwała bo każdy dzień to poważna strata która pewnie w żaden sposób nie zostanie zrekompensowana.

Pozdrawiam Piotrek 

oznacz moderatorów
42 ODPOWIEDZI 42

SklepANTEK22
#8 Zapaleniec#

Pytanie do moderatorów jest tutaj taki temat że allegro zablokowało sprzedaż jednemu z użytkowników i chce faktur na potwierdzenie że faktycznie kupił towar i go ma jakim kur..prawem

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@tomzbi_hurt @kostas11 @SklepANTEK22 Jest na Polsacie taki program "Państwo w państwie" - w sam raz na pokazanie działań Allegro 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

@SpeedyGonzalezz najlepsze jest to, że żaden z moderatorów już się do tego nie ustosunkuje.

Wczoraj mi wyłączyli automatycznie jedną aukcje gdzie dużo mi się sprzedawało tego produktu nie mam wyjaśnienia dlaczego itd. tylko punkt regulaminu który w mojej ocenie się nie zgadza..

oznacz moderatorów