Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam pytanie odnośnie sprzedaży na Allegro. Chodzi o biznesplan i wyliczenie opłacalności sprzedaży poprzez Waszą platformę sprzedażową.
Załóżmy, że mogę zakupić produkty do dalszej odsprzedaży w cenie netto 70 zł i widzę, że podobne produkty są na Państwa platformie sprzedawane po 100 zł netto.
Produkty są z kategorii masażery. Proszę o informację jakie opłaty Państwo pobieracie od produktów w kategorii "do masażu" Czyli od produktu sprzedanego za 100 zł netto ile Państwo potrącicie w postaci prowizji kosztów wysyłki oraz innych opłat. Chciałbym wiedzieć, czy przy takim poziomie marży sprzedaż jest opłacalna (oczywiście nie zakładam sprzedaży w tysiącach szt. ale kilkunastu, kilkudziesięciu??)
Bardzo proszę o taką symulację, bądź szablon do wyliczenia rzeczywistych kosztów sprzedaży na Państwa platformie. z góry dziękuję za odpowiedź.
Trochę mnie przestraszył Twój wpis ale dobra, spróbuje chociaż troszeczkę.
Od robienia "biznesplanu" to jest biznesmen a nie Allegro. Szablon, proszę
salescenter dla firm
https://salescenter.allegro.com/fees-calculator?
dla kont prywatnych
https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/kalkulator-oplat?
ale to nie wystarczy bo trzeba jeszcze szacować opłaty w przypadku wysyłek SMART których nie da się wyliczyć z 100% dokładnością, Adsy, promowania, super ceny, zwroty. Na początek tyle chyba wystarczy. Powodzenia
Dziękuję za podpowiedź:) Zdaje sobie sprawę, że biznesplan robi biznesmen, ale chodziło mi o tę część, która dotyczy sumy opłat jakie inkasuje Allegro. Jest to dla mnie dość zagmatwane i jest kilka niewiadomych jak koszt dostawy (bo kwestie związane z promocją to inna sprawa) Reasumując, przy niskich marżach sprzedaż na Allegro staje się nieopłacalna. Dziękuję. Trzeba poszukać towar na którym można dołożyć większą marżę.
Allegro dawno temu zrobiło się zagmatwane 🙂
No i ile z ciekawości ta prowizja w masażerach?
ok 13% -15% + przy smarcie dochodzi średnio 5%. Allegro dobrze się ustawiło :))) Jeszcze raz dziękuję
Trzymaj się i próbuj bo akurat klientów to oni mają pod dostatkiem.
@pshemo67 bez 40% marży netto nie ogarniesz , jak się trafi kulawy miesiąc to i przy 40% nie zepniesz budżetu