Dzień dobry,
Moje konto zostało zablokowane nagle, prowadzę działalność od 4 lat i nagle okazuje się, że moje konto jest powiązane z 2 kontami wdland, EkoGarden, gdzie tych kont w życiu na oczy nie widziałem, właściciele są z innego województwa. nie wiem o co chodzi.
"hcę poinformować, że byliśmy zmuszeni zawiesić Pana konto z powodu sankcji nałożonych na inne, powiązane z nim konta: wdland oraz BioGarden.
Zgodnie z art. 8.7 Regulaminu Allegro:
„Użytkownik, którego Konto zostało zawieszone lub na które zostały nałożone ograniczenia funkcjonalności, o których mowa w art. 2.12 i 8.4, nie może zarówno zarejestrować nowego, jak i korzystać z innego Konta bez uprzedniej zgody Allegro”.
a potem dostaje coś takiego:
"Dzień dobry,
dziękuję Panu za wiadomość.
Rozumiem Pana zniecierpliwienie, jednak muszę postawić sprawę jasno: w tej sytuacji nie ma określonego limitu czasu, po którym ograniczenia znikną automatycznie.
Dopóki sytuacja na powiązanych kontach wdland oraz BioGarden nie zostanie w pełni wyjaśniona przez ich właścicieli, Pana konto pozostanie zawieszone na czas nieokreślony.
Nasze wewnętrzne systemy bezpieczeństwa w sposób jednoznaczny i niebudzący wątpliwości wykazują powiązanie między tymi profilami. Nie mamy możliwości zmiany raz podjętej decyzji ani pominięcia tej procedury na podstawie samych zaprzeczeń.
Z punktu widzenia regulaminu platformy, powiązane konta stanowią jedno wspólne ryzyko transakcyjne. Oznacza to, że rozwiązanie problemów na tamtych profilach jest jedyną i ostateczną drogą do tego, abyśmy mogli ponownie przeanalizować status Pana konta.
Sugeruję zatem bezpośredni kontakt z osobami zarządzającymi wskazanymi kontami, ponieważ bez ich zaangażowania i wyjaśnień z naszej strony status Pana konta nie ulegnie zmianie.
Aby ustalić kto jest właścicielem kont proszę spróbować przeanalizować poniższe kwestie, które najczęściej są przyczyną takich powiązań:
- bliskie otoczenie i rodzina: czy ktoś z domowników, rodziny lub bliskich znajomych mógł korzystać z Pana urządzenia (komputera, telefonu) lub tej samej sieci Wi-Fi do logowania się na konto Allegro?
- współdzielone dane: czy udostępniał Pan komuś swój numer telefonu, adres e-mail lub numer rachunku bankowego do rozliczeń?
- czy kiedykolwiek pomagał Pan komuś w wystawianiu ofert lub obsłudze klienta, logując się na inne dane?
- czy pod adresem prowadzenia działalności lub zamieszkania zarejestrowana jest inna osoba prowadząca sprzedaż na Allegro?
Jak tylko sankcje na wskazanych kontach zostaną zdjęte, proszę o kontakt.
Pozostając w kontakcie, życzę spokojnego dnia."
Czy ktoś mi pomoże? co mam w tej sytuacji zrobić, jeśli te konta wydają się na boty. ten sam właściciel a jak dzwonie to sekretarka AI się włącza. Czy moje konto zostanie przywrócone w kilka dni jakoś niedługo?