Uwaga na allegro Blokuje Konto pod pretekstem chcą Fvat z kąd kupujesz towar a sami sprzedają a poźniej jak nie chcą wypłacić pieniędzy od klientów którzy kupilo od Ciebie towar
@PROTONEU a czemu nie zasłoniłeś danych objętych tajemnicą handlową ?
zrobiłem to to napisali że muszą być bez zasłoniętych
@PROTONEU to zgłoś to do UOKiK to jest tajemnica handlowa, nie mają prawa tego żądać bo sami sprzedają 😞
Właśnie to zrobię bo mam wszystkie dowody jak pracownik pisze że Proszę nie zasłaniać danych na F VAT
@PROTONEU Przykro mi, ale ja nie pomogę Ci w rozwiązaniu tej sprawy. Otrzymałaś szczegółowe informacje na temat blokady konta oraz reklamacji w wiadomości mailowej.
Co dostalem ? Ze ukradli mi moje Pieniądze ??
Poszukam Więcej osób którym tak zrobiliście i zrobimy wam Pozew grupowy !!
Poszukuję osób i firm, które miały podobne doświadczenia z Allegro
Poszukuję osób prowadzących sprzedaż na Allegro oraz firm, które zostały przez Allegro poddane weryfikacji, w ramach której wymagano przedstawienia faktur VAT zakupu, dokumentów od dostawców, umów handlowych lub innych dokumentów zawierających poufne informacje biznesowe.
Szczególnie interesują mnie przypadki, w których:
Allegro żądało przedstawienia pełnych faktur zakupu towaru,
na fakturach znajdowały się dane dostawców, ceny zakupu, rabaty, marże, warunki handlowe lub inne informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa,
Allegro wymagało ujawnienia takich dokumentów pod rygorem blokady konta, wstrzymania wypłat lub ograniczenia sprzedaży,
po przekazaniu wymaganych dokumentów konto nadal było blokowane albo nakładano kolejne wymagania,
dokumenty zostały przekazane osobom trzecim lub innym podmiotom,
Allegro odmówiło wskazania podstawy prawnej lub zakresu informacji niezbędnych do przeprowadzenia weryfikacji,
ponieśli Państwo z tego powodu wymierną szkodę finansową lub utracili możliwość prowadzenia działalności.
Poszukuję osób, które posiadają dokumentację potwierdzającą takie zdarzenia, w szczególności korespondencję z Allegro, wezwania do przedstawienia faktur, decyzje o blokadzie konta, odpowiedzi na odwołania oraz inne dokumenty związane z weryfikacją.
Celem jest ustalenie, czy występował powtarzalny sposób postępowania wobec sprzedawców, zebranie materiału dowodowego oraz skonsultowanie możliwości podjęcia dalszych działań prawnych, w tym na poziomie prawa Unii Europejskiej.
Jeżeli mieli Państwo podobną sytuację, proszę o kontakt w wiadomości prywatnej.
Nie proszę o przesyłanie faktur zawierających dane wrażliwe. Na początek wystarczy krótki opis sytuacji oraz informacja, jakie dokumenty Allegro wymagało przedstawić. Dokumenty można później przekazać w sposób bezpieczny, po anonimizacji danych.
Interesują mnie również osoby, które odmówiły przekazania pełnych faktur z powodu zawartych w nich informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa i w związku z tym spotkały się z blokadą lub innymi konsekwencjami ze strony Allegro.