anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada konta

MAMY ROZWIĄZANIE!
PROTONEU
#2 Obserwator

Uwaga na allegro Blokuje Konto pod pretekstem chcą Fvat z kąd kupujesz towar a sami sprzedają a poźniej jak nie chcą wypłacić pieniędzy od klientów którzy kupilo od Ciebie towar 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@PROTONEU a czemu nie zasłoniłeś danych objętych tajemnicą handlową ?

#2 Obserwator

zrobiłem to to napisali że muszą  być bez zasłoniętych 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@PROTONEU to zgłoś to do UOKiK to jest tajemnica handlowa, nie mają prawa tego żądać bo sami sprzedają 😞

#2 Obserwator

Właśnie to zrobię bo mam wszystkie dowody jak pracownik pisze że Proszę nie zasłaniać danych na F VAT 

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@PROTONEU Przykro mi, ale ja nie pomogę Ci w rozwiązaniu tej sprawy. Otrzymałaś szczegółowe informacje na temat blokady konta oraz reklamacji w wiadomości mailowej. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
PROTONEU
#2 Obserwator

Co dostalem ? Ze ukradli mi moje Pieniądze ??

oznacz moderatorów
PROTONEU
#2 Obserwator

Poszukam Więcej osób którym tak zrobiliście  i zrobimy wam Pozew grupowy  !!

oznacz moderatorów
PROTONEU
#2 Obserwator

Poszukuję osób i firm, które miały podobne doświadczenia z Allegro

Poszukuję osób prowadzących sprzedaż na Allegro oraz firm, które zostały przez Allegro poddane weryfikacji, w ramach której wymagano przedstawienia faktur VAT zakupu, dokumentów od dostawców, umów handlowych lub innych dokumentów zawierających poufne informacje biznesowe.

Szczególnie interesują mnie przypadki, w których:

• Allegro żądało przedstawienia pełnych faktur zakupu towaru,

• na fakturach znajdowały się dane dostawców, ceny zakupu, rabaty, marże, warunki handlowe lub inne informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa,

• Allegro wymagało ujawnienia takich dokumentów pod rygorem blokady konta, wstrzymania wypłat lub ograniczenia sprzedaży,

• po przekazaniu wymaganych dokumentów konto nadal było blokowane albo nakładano kolejne wymagania,

• dokumenty zostały przekazane osobom trzecim lub innym podmiotom,

• Allegro odmówiło wskazania podstawy prawnej lub zakresu informacji niezbędnych do przeprowadzenia weryfikacji,

• ponieśli Państwo z tego powodu wymierną szkodę finansową lub utracili możliwość prowadzenia działalności.

Poszukuję osób, które posiadają dokumentację potwierdzającą takie zdarzenia, w szczególności korespondencję z Allegro, wezwania do przedstawienia faktur, decyzje o blokadzie konta, odpowiedzi na odwołania oraz inne dokumenty związane z weryfikacją.

Celem jest ustalenie, czy występował powtarzalny sposób postępowania wobec sprzedawców, zebranie materiału dowodowego oraz skonsultowanie możliwości podjęcia dalszych działań prawnych, w tym na poziomie prawa Unii Europejskiej.

Jeżeli mieli Państwo podobną sytuację, proszę o kontakt w wiadomości prywatnej.

Nie proszę o przesyłanie faktur zawierających dane wrażliwe. Na początek wystarczy krótki opis sytuacji oraz informacja, jakie dokumenty Allegro wymagało przedstawić. Dokumenty można później przekazać w sposób bezpieczny, po anonimizacji danych.

Interesują mnie również osoby, które odmówiły przekazania pełnych faktur z powodu zawartych w nich informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa i w związku z tym spotkały się z blokadą lub innymi konsekwencjami ze strony Allegro.

oznacz moderatorów