anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada sprzedaży marki inna...

ppuhzostan
#7 Wielbiciel#

Cześć.

Wystawiam wiele produktów w różnych kategoriach na allegro. Niestety, okazało się, że dwa produkty ...okazały się podróbkami, zamiast oryginalnymi (chodzi o karty do gry Uno). Niestety dostałem blokadę na sprzedaż:

Właśnie nałożyliśmy na Twoje konto blokadę możliwości wystawienia ofert z produktami marki: uno - patrz: parametr "marka".

Właśnie nałożyliśmy na Twoje konto blokadę możliwości wystawienia ofert z produktami marki: other - patrz: parametr "marka".

Niestety, miałem wiele innych przedmiotów pod marką "inna", w tym takie, które sam wytwarzam... no i usunęło wszystkie aukcję.

Czy miał ktoś z was podobna sytuację? Czy po jakimś czasie blokada jest zdejmowana? No masakra, przez głupotę i słabą weryfikację przedmiotów poszło "się paść" kupę pracy, aukcji.

Co mogę zrobić aby allegro odblokowało mi sprzedaż? Czy to w ogóle możliwe?

pozdrawiam

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@ppuhzostan Kwestię blokady konta możemy wyjaśnić wyłącznie w korespondencji mailowej. Skontaktuj się proszę przez formularz

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ppuhzostan
#7 Wielbiciel#

Pisałem już na czacie i maile, niestety produkt jak się okazało nie był oryginalny, o czym nie wiedziałem, więc nie ma możliwości odblokowania. A produkt (karty Uno) dodałem normalnie wpisując kod EAN i był w katalogu produktów, stąd myślałem, że jest z nim wszystko okej... Niestety nie znam się tak czy dane karty miały oficjalną licencję (jak się okazało nie miały). Mój błąd...

Szkoda, że najpierw nie ma jakiegoś upomnienia tylko od razu blokada ;/ 

Po jakim czasie jest zdejmowana?

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor#

@ppuhzostan

A skąd pewność że nie są oryginalne? 

Wystarczy że kupisz tego typu karty w oficjalnym sklepie i je wystawisz. Możesz dostać blokadę za sprzedaż podróbek (mimo że kupiłeś je jako oryginalne).

Firmy zgłaszają tego typu aukcję na pałe. Bez żadej weryfikacji. 

oznacz moderatorów