anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada sprzedaży mimo braku zaległości

TiViG
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry

Jestem na allegro od ponad 17 lat. Rzadko coś sprzedaję ale czasem się zdarzy. Dzisiaj chciałem coś wystawić i wyskoczyła mi informacja, że moja sprzedaż została zablokowana. Żadnego powodu nie ma. Rachunki uregulowane. Co najdziwniejsze po zalogowaniu na inne konto, na którym nigdy nic nie było sprzedawana również jest blokada. Poza tym wszystkie oceny zostały wyzerowane. Jakbym miał świeże konto z blokadą. Czy ktoś wie o co chodzi?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@TiViG Twoje konto ma ograniczenia ze względu na wypowiedzenie umowy przez PayU (nie przesłałeś do PayU dokumentu potwierdzającego prowadzenie firmy w ramach procesu reweryfikacji). W tej sytuacji jedynym rozwiązaniem jest założenie nowego konta na Allegro. 

oznacz moderatorów

TiViG
#7 Wielbiciel#

Ale ja nie prowadzę żadnej firmy. Nigdy nie prowadziłem. Serio nie da się nic z tym zrobić? Nie chcę zakładać nowego konta. To mam od ponad 17 lat i chcę przy nim zostać dalej. Co to za durna polityka?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@TiViG Ale prowadziłeś sprzedaż? jak nie zweryfikowałeś w czasie konta do wypłat to sprawa beznadziejna.

oznacz moderatorów

TiViG
#7 Wielbiciel#

Weryfikacja konta do wypłat? Co to w ogóle znaczy? Mam numer konta nadany przez bank, legalnie. Więc co mam weryfikować? Wysyłać skany dowodu żeby ktoś miał jeszcze więcej moich danych i możliwości z nimi związanych? Co to za bajzel.

Czytałem wiele wątków na tym forum i widzę, że nie tylko ja mam taki problem. Allegro zwala winę na PayU a potem się okazuje że to jednak Allegro blokuje ludziom konta bez względu na wyniki weryfikacji w PayU. Śmierdzi to jakimś przekrętem na mile. Każecie ludziom zakładać nowe konta po co? Żeby statystyki sobie poprawić czy żeby wyciągać więcej danych? Rezygnuję z tego portalu. I tak od jakiegoś czasu jest tu tylko coraz więcej śmieci z chin i ciężko znaleźć porządny produkt. Nikt niczego nie weryfikuje i nie pilnuje porządku.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@TiViG Jak Ci operator zablokował to nie odzyskasz już konta.☹️

oznacz moderatorów