anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada wypłat

MixSlawno
#7 Wielbiciel

Czemu allegro co miesiąc blokuje wypłatę środków bez żadnego powiadomienia. Saldo 0 a przelewu nie ma. Weryfikacja konta ? Czemu na jakiej podstawie i czy ma tak każdy, czy tylko ja, jeśli tak to dlaczego ? 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MixSlawno Możemy rutynowo poprosić Cię o reweryfikację konta. Jest to standardowa procedura. Po weryfikacji będziesz miała możliwość wypłaty środków. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

MixSlawno
#7 Wielbiciel

na 3 miesiące współpracy 3-ci raz rutynowo?! - pytam jaka przyczyna?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MixSlawno Tego niestety nie wiem, ale zachęcam do zapoznania się w tym artykułem

Nicol
oznacz moderatorów

MixSlawno
#7 Wielbiciel

W tym artykule jest napisane, że raz na 3 lata! lub częściej jeżeli jest coś do weryfikacji i wtedy prosicie o dokumenty. w moim przypadku nikt nie prosił o dokumenty, nawet nie poinformowano mnie o blokadzie,a to jest tu najważniejsze. Mam zaplanowane płatności lub zakupy, a allegro blokuje bez informacji najczęściej na 3 dni. Tak się nie robi. Ja też chętnie przez 3 dni poobracam pieniążkami allegro!  Nigdzie w regulaminie nie widziałam takiego punktu. Jesli się mylę, proszę o podesłanie. Jeśli jest inna przyczyna kontroli lub jakieś uchybienie z mojej strony proszę o informację.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MixSlawno Skieruj proszę te pytania przez formularz w wiadomości mailowej. Doradcy mogą zweryfikować sprawę z operatorem płatności, a ja niestety nie mam dostępu do takich informacji. 

Nicol
oznacz moderatorów

MixSlawno
#7 Wielbiciel

Mam jeszcze jedno pytanie, odrzuciłam reklamację klientowi, ponieważ zgłosił uszkodzenie tv po 2 tyg., napisał że zobaczył uszkodzenie zaraz przy odpakowywaniu, natomiast zdjęcia tv jak wisi !

Ewidentnie ktoś chce mnie naciągnąć. Natomiast od was przychodzi mi wiadomość:

Kupujący nadal czeka na Twoją odpowiedź dotyczącą zwrotu reklamowanego towaru.

Sugerujemy, aby decyzja w sprawie odesłania towaru została podjęta w ciągu 3 dni od daty otrzymania reklamacji (do 20:50, 30 lip 2026). 

Ja odrzuciłam tą reklamację! - nie wiem o co chodzi!

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MixSlawno Z tego co widzę odrzuciłaś tę reklamację, więc procedurowo tutaj wszystko jest w porządku. 

Nicol
oznacz moderatorów