anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak autoryzacji przelewy24

Hurtcenypl
#8 Zapaleniec#

Witam,

już kilka miesięcy toczę batalie. Po pierwsze  zanim  zgodziłem się na tę usługę Allegro już ją udostępniło kupującym i w taki oto sposób zanim ją aktywowałem miałem już pieniądze na przelewy24 - tylko , że nie mogę ich wypłacić. Co muszę zrobić oczywiście aktywować. Wszelkie dyskusje z pracownikami Allegro na nic się zdały i tak oto Allegro przetrzymuję moje pieniądze od kilku miesięcy i nie wypłaci póki nie aktywuje tej usługi. Dobra w końcu mnie zmusili do tego - no bo jak tego nie dokonam to nie zobaczę pieniędzy - już to się nadaje do UOKiK . Rozpocząłem proces weryfikacji, w tamtym roku poszedł przelew autoryzacyjny i cisza , wysłane oświadczenie beneficjenta  i cisza , kontaktuje się z pracownikiem Allegro i otrzymuję informację, że muszę dosłać jeszcze skan dowodu , dobra wysyłam i co ? Kolejny miesiąc brak autoryzacji , brak kontaktu ze mną - to jest paranoja. Daliście kupującym możliwość skorzystania z Przelewów24 na naszych aukcjach zanim my na to wyraziliśmy zgodę. Przetrzymujecie nie legalnie pieniądze, zmuszacie mnie do aktywowania usługi , żebym je wypłacił i według Was wszystko jest w porządku. Mam nadzieję, że doczekam się w końcu autoryzacji - którą robię tylko z przymusu i chęci odzyskania pieniędzy.

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@lachos5 Twoje środki znajdują się na saldzie w PayU, a nie Przelewach24. Wcześniejsza weryfikacja zakończyła się negatywnie, ponieważ nie zgadzały się dane właściciela konta Allegro z danymi właściciela rachunku bankowego. Dziś zleciłeś przelew ponownie, więc teraz czekamy na weryfikację danych przez operatora, czyli PayU. Taka aktywacja może potrwać do 3 dni roboczych, ale jutro powinna być już zaakceptowana, więc będziesz mógł wypłacić swoje środki. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

animalife
#8 Zapaleniec#

Dziś o godz. 14.59 wysłałem do Was maila z pytaniem aby wyjaśnić błędy w rozumowaniu przepisów Spółek handlowych przez stronę Allegro i bardzo proszę o odpowiedź

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@animalife O godz. 15;29 otrzymałeś od nas informacje, że Twoje pytania przekazaliśmy do operatora płatności, więc proszę Cię o cierpliwość. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów