anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak możliwości aktywowania konta PayU po pierwszej sprzedaży

Roko7778
#7 Wielbiciel#

Dzisiaj zakończyła się moja pierwsza licytacja na Allegro Lokalnie, myślałem,że po zakończeniu po prostu podam kupującemu nr konta do przelewu,a tu wszystko poszło przez PayU. Teraz mam problem z wypłatą środków zgromadzonych na PayU, ponieważ nie mogę aktywować konta.. Myślałem,że podam nr konta siostry kupującym i wpłata od kupujących tam wpłynie,a teraz nie mam takiej możliwości,bo nasze dane się nie zgadzają.. co w takiej sytuacji? 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

xyz96
#21 Demiurg#

@Roko7778 W takiej sytuacji załóż sobie własne konto bankowe i to konto aktywuj do wypłat z Allegro lub ustaw wypłaty przekazem pocztowym na adres zamieszkania.

oznacz moderatorów

Roko7778
#7 Wielbiciel#

Dzięki @xyz96 !  A orientujesz się może jak to jest z tym przekazem pocztowym? Po jakim czasie dochodzą pieniądze? Czy zleca się tylko taki przekaz czy jeszcze trzeba coś zrobić? Pozdrawiam. 

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Wypłaty przekazem pocztowym możesz zlecać tylko na adres w Polsce. PayU realizuje je automatycznie pierwszego dnia każdego miesiąca. Termin doręczenia przekazu zależy od pracy poczty i wynosi od kilku do kilkunastu dni. Wypłaty przekazem pocztowym nie są dostępne dla użytkowników kont firmowych oraz w przypadku, gdy kwota do wypłaty jest wyższa niż 800 zł.

https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/konfiguracja-konta-do-wyplat/jak-wyplacic-pieniadze-z-all...

oznacz moderatorów