Wczoraj rejestrowałam zwrot za pomocą DPD Pickup. Dostałam kod zwrotu (brak innych danych przesyłki), ale jak chcę go dodać do aplikacji, to mi wyskakuje komunikat, że nie odnajduje takiej przesyłki. Z tego powodu nie mogę jej nadać, bo na automatach DPD nie ma miejsca do wpisania kodu. Co w takim przypadku? Nie dostałam osobnej etykiety.
@sylvia83 w automacie nie nadasz zwrotu w ramach Delivery-DPD , szukaj punktu Pick-up i ponoć żaby łykają .
Ale wybrałam automat DPD Pickup, więc obstawiam, że to paczkomat. Poza tym tak mi pisze w instrukcji: "udaj się do automatu DPD Pickup".
@sylvia83 którego zamówienia dotyczy problem?
Już nadałam w żabce, zgodnie z informacją wyżej. Co nie zmienia faktu, że informacja w szczegółach zwrotu była myląca.
Zamówienie 43e157c0-ae9f-11f0-8034-41ef290d1b39, nr zwrotu 85M0/2025.
@Syrena_zT czyli kolejny bobol do poprawy , za co allegro płaci informatykom ? 🤔
@sylvia83 takiej przesyłki istotnie nie dodasz do aplikacji, natomiast wszystkie maszyny DPD są wyposażone w pin pad, na którym można wpisać kod zwrotu i nadać paczkę w maszynie DPD.
Pierwotna przesyłka była nadana w ramach Allegro Delivery DPD, więc zwrot może zostać nadany poprzez sieć DPD.
No właśnie nie każdy automat ma pin pad. Te, z których ja korzystam właśnie nie mają żadnego miejsca do wpisania kodu. I mam wrażenie, że w mojej okolicy wszystkie są takie. Nie wiem od czego to zależy. Ale już nieistotne, nadałam inaczej.