Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Parę lat temu zakładałam konto na Allegro i w wyniku problemów podczas rejestracji zostawiłam tylko jeden człon nazwiska.
Aktualnie chcę uzupełnić je ze względu na obsługę sprzedaży. Dwuczłonowe nazwisko jest moim nazwiskiem od urodzenia i nie wynika ze zmiany mojego stanu cywilnego.
Moje wnioski o uzupełnienie nazwiska są bezskuteczne i zostają odrzucone.
Posiadam na koncie środki ze sprzedaży i nie mam możliwości ich wypłaty... jak widać Allegro nie dopuszcza takiej sytuacji więc ostrzegam!
Konsultanci z Allegro Kontakt są bezradni, bo czekają na Dział Weryfikacji, który odrzuca wnioski...
@memememsy Załóż sobie teraz konto bankowe z jednym członem nazwiska (o ile jest to możliwe), wtedy na to konto środki wypłacisz.
Nie jest.
@memememsy a masz min 2 dokumenty ze zdjęciem i tym dwuczłonowym nazwiskiem? Jeśli tak to na podstawie weryfikacji na 2 dokumentach allegro powinno dopuścić zmianę . ogólnie zmiana nazwiska nie zawsze musi wynikać ze zmiany statusu cywilnego.
Mam, ale Allegro nie przewiduje takiej weryfikacji. Nie otrzymałam takiego żądania, mimo wyrażenia chęci.
Konto na jeden człon nazwiska, ciekawe!!🤣! Ale ja bym pisał i prosił Allegro o załatwienie sprawy, ciekawe jaki mają z tym problem.🤔
@memememsy
Zakładając kiedyś konto po prostu złożyłaś fałszywe oświadczenie - prawdopodobnie lekceważąc powagę sytuacji i nie przewidując że za parę lat proces weryfikacji tożsamości będzie bardziej rygorystyczny.
Drobna korekta (np. w przypadku literówki) jest możliwa. Zmiana nazwiska z jednoczłonowego na dwuczłonowe, albo na inne nazwisko wg mojej wiedzy powinno jednak być podparte stosownym dokumentem urzędowym zawierającym informację o nazwisku poprzednim (np. jednoczłonowym) i jego urzędowo poświadczonej zmianie na nowe (np. dwuczłonowe).
Ty - jak twierdzisz - nazwisko dwuczłonowe masz od urodzenia więc takiego dokumentu nie jesteś w stanie przedstawić.
Cyt:
"Ty - jak twierdzisz - nazwisko dwuczłonowe masz od urodzenia więc takiego dokumentu nie jesteś w stanie przedstawić."
jestem, Allegro nie przewiduje takiej opcji.
@memememsy
Nie chodzi o dokument poświadczający, że masz nazwisko dwuczłonowe.
Na podstawie takiego dokumentu możesz założyć sobie nowe konto z nazwiskiem dwuczłonowym (na Allegro, w banku, etc.)
Nie jesteś w stanie przedstawić urzędowego dokumentu zawierającego informację, że w tzw. międzyczasie (od urodzenia do teraz) zmieniłaś nazwisko (a takiego dokumentu wymaga Allegro). Bo masz je od urodzenia !
I sądzisz że Allegro nie ma możliwości zmiany? sądzę że ma tylko z jakiegoś powodu nie chce tego zrobić.