Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Stworzyłem konto w menedżerze paczek, powiązałem je z allegro, pomimo to ani w MP ani w samym allegro nie mam opcji wysłania paczki przez inpost. Jedyna opcja gdzie mogę coś wysłać to po kliknieciu "Nadaj paczkę" w allegro wyskakuje pytanie o numer umowy z inpostem.
Proszę o pomoc, dzisiaj mija termin nadania mojej pierwszej paczki z konta firmowego a usługa nie działa. Wcześniej używałem przez wiele lat konta prywatnego i było to dużo prostsze.
Widziałem posty, że filtr "typ przesyłki" w MP blokuje ich wyświetlanie, ale mam w nim wszystko włączone i nie jest to powód. Czytając różne poradniki powinienem mieć opcję "Nadaj paczkę z InPost" bezpośrednio w zamówieniach na allegro (poprzez "akcje") ale nic tam nie ma.
Ok rozwiązaniem było wejście w zakładkę "Import allegro inpost" w zakładce "allegro" w MP. Dawno nie widziałem tak zagmatwanego interfejsu, chyba tylko nadawanie paczek zagranicznych Pocztą Polską jest bardziej skomplikowane pod względem UX'a 🙂
Nadal nie rozumiem, czemu nie mam opcji "wyślij z Inpostem" w zamówieniach allegro, we wszystkich tutorialach jakie znalazłem na ten temat powinna ona być i przekierowywac automatycznei do MP inpost.