Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Mam problem z kupującym
W poniedziałek 2 lutego wylicytował ostatni przedmiot i obiecywał zapłatę gdyż pisaliśmy wcześniej
Piałem do niego kilkukrotnie ale nie odpisuje ale na allegro się loguje
Co robiliście w takich sytuacjach?
Występowaliśmy o zwrot prowizji i wystawialiśmy przedmiot ponownie. Kolejność dowolna.
Allegro daje wedle zapisów regulaminu 7 dni na kontakt obu stronom transakcji.
Spróbuj raz jeszcze nawiązać kontakt; zadzwonić, napisać.
Jeśli nadal kontaktu nie będzie, wystąp o zwrot prowizji, podając jako powód, że sprzedawca nie sfinalizował transakcji. Może wtedy się obudzi. Jeśli tak się stanie, możesz wniosek wycofać, ale zrób to dopiero po otrzymaniu środków na konto, bo cofnięcie wniosku o zwrot prowizji nie pozwala na ponowne złożenie wniosku o jej zwrot.
Na końcu wystaw adekwatny komentarz, a towar ponownie na aukcję.
Pozdrawiam
Wioletta2701 🙂
Tak zrobię..
Komentarzy od dawna nie da się wystawić kupującemu...
Prawda, wyszło mi z głowy, że już nie można 😞 Jest to wielka szkoda, że zlikwidowano taką możliwość. Niejednokrotnie psioczono tutaj na sprzedawców, choć często to ich robiono w przysłowiowe bambuko 😞
Napisałem mu ostatni raz i wskazałem ścieżkę prawną w razie braku odzewu...
Odezwał się i deklaruje wpłatę we wtorek...zobaczymy
No i fajnie 🙂
Dlaczego komentarze dla kupujących zostały zlikwidowane przez to nieplacenie za zakupy stało się normą. Jaki był cel tej zmiany?
Też bym chciał wiedzieć...
Wiele razy przedmioty kliknięte prowizja pobrana, a po kontakcie z osobą która odstąpiła od umowy słyszałam, ja już nie mam tamtego maila co na allegro jest. Dane nie są aktualne i mogę się prosić do bólu a i tak prowizji nie mogę odzyskać
Albo jak nie potwierdzi...
Mam podobny problem, licytujący podbił ceny 2 towarów. Zapytał o sposób płatności za jedną przesyłkę i zamilkł. mija już 5 dni od zakończenia licytacji i w dalszym ciągu cisza.
Ja tydzień temu złożyłem pozew w sądzie bo pomimo deklaracji nie zapłacił
Witam, mam podobny problem, rzecz została wylicytowana 25 lutego, pisałam maile, sms, wczoraj dzwoniłam, odzywa się od razu poczta głosowa. Osoba zagląda na allegro, więc żyje, ale zero reakcji! jak się rozmyśliła, normalnym byłoby zdobyć się na odwagę i to powiedzieć. Na "pewno czarna" lista dla tej osoby! szkoda, że nie mogę jej dać negatywnego komentarza!
Moja też zagląda regularnie...wczoraj o 6.32
Wczoraj napisałem do allegro w tej sprawie aby zablokowali mu konto za złamanie regulaminu który zaakceptował i zablokowali
Żeby nie być gołosłownym
https://allegro.pl/uzytkownik/74263855/oceny
Pomyliłem się w logowaniu 06:38