anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ciężki klient - prośba wsparcia specjalistów Allegro

HI-Group
#7 Wielbiciel

Witam

Opiszę sytuację jak najzwięźlej 

1. klient dokonał zakupu 14.08 

2. Produkty spakowaliśmy zamiast do 3 paczek to do 2

3. List został anulowany 14.08 (ten 3 niewykorzystany)

4 klient do dnia 2.09 nie kontaktował się w tej sprawie wogole

5 po upływie czasu na zgłoszenie reklamacji twierdzi że czekał na 3 paczkę a klientowi odsprzedał 2/3 produktów „myśląc” że jest 8 stop

6 klient przyznał się że nawet paczek nie otworzył i nie sprawdził 

7. rządzą 1/3 wartości zamówienia tłumacząc się że to my wprowadziliśmy go w błąd

8. waga 2 przesyłek wskazuje na wysyłkę całości zamówienia 

9. abstrakcyjna sytuacja ale tak nie przyjmuje do wiadomości informacji o odmowie reklamacji

wesprze mnie ktoś w tłumaczeniu zasad i regulaminu? I skutecznie poinformuję o odmowie? Kończy mi się cierpliwość…

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

HI-Group
#7 Wielbiciel

Numer zamowienia

1b443030-971f-11f1-b800-c31a94051a1a

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@HI-Group Dzięki- widzę, że odpowiedzieliśmy w tym samym czasie 😉 Już weryfikuję sprawę. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

HI-Group
#7 Wielbiciel

Dziękuję 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@HI-Group Podaj mi proszę numer zamówienia. Zerknę i zweryfikuję sprawę 😉 

Nicol
oznacz moderatorów

HI-Group
#7 Wielbiciel

1b443030-971f-11f1-b800-c31a94051a1a

oznacz moderatorów

HI-Group
#7 Wielbiciel

Dodam jeszcze że „przyznanie” się do faktu iż przesyłki nawet nie otworzył znajduje się w prywatnych wiadomościach nie na dyskusji

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@HI-Group Poprosiłam doradcę o wypowiedzenie się w dyskusji. Wiadomość już się pojawiła. Wyślij proszę w dyskusji skriny wiadomości z klientem. 

Nicol
oznacz moderatorów

HI-Group
#7 Wielbiciel

Screeny zostały wysłane. 
Rozumiem politykę allegro - ale przyznanie racji klientowi który jawnie przyznaje że przesyłek nie otworzył i nie wie ile produktów dostał, brak 4 szt to śmiech na sali…

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@HI-Group Nie wiem skąd Allegro miałoby wiedzieć, że klient nie otworzył przesyłki. To jest takie samo zawierzanie na słowo 😉 W dyskusji nie ma o tym słowa ze strony klienta. 

Wyślij proszę screeny z rozmowy z klientem, gdzie przyznaje, że nie otworzył przesyłek. 

Nicol
oznacz moderatorów

HI-Group
#7 Wielbiciel

Screen został załączony 

poniżej podsyłam treść:

2 paczki całe, sprzedałem jako 8szt, nie otwierałem ponieważ miałem info że 3 paczka od was w drodze 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@HI-Group Screeny w dyskusji są ze szczegółami zamówienia, a nie z rozmowy z klientem. 

Nicol
oznacz moderatorów

HI-Group
#7 Wielbiciel

Heh fakt dołączony screen potwierdzający moją wypowiedź 

oznacz moderatorów

HI-Group
#7 Wielbiciel

Czy coś wiadomo w tej sprawie?

oznacz moderatorów

M.D-00 Geist
#11 Animator

A czyja była inicjatywa wysłania 2 paczek, zamiast 3 zamówionych (jak zakładam)? No chyba, że kupujący nie miał wpływu na liczbę paczek (zbiorcza opłata za przesyłkę/"darmowa" przesyłka/coś innego).

Czy powiadomiono klienta o mniejszej liczbie przesyłek (lub w ogóle o ich liczbie, jeśli nie miał wpływu na ich ilość)?

oznacz moderatorów

HI-Group
#7 Wielbiciel

Ja miałem wysłać 3 paczki, aczkolwiek towar bez problemu mieści się w dwóch więc 3 paczka nie została wysłana a status jej zmienił się minutę później na anulowany. Weryfikacja wagi potwierdza moją tezę o wadze produktów stopa waży prawie 3 kg do wysyłki przyjmujemy wartość lekko zawyżona produktu. Informacja z DHL informuje że przesyłka podczas ważenia na sortowni waży 17,5kg 

klient przez 2 tygodnie uważał że „czeka” na 3 paczkę i rzekomo status jej byl niezmieniony.

dodam że klient przyznał się do tego iż zawartości dwóch poprzednich nie przeliczył co jest absurdem, ponieważ jak ma udowodnić brak 4szt? Na tej tylko podstawie że on myślał że 3 do niego dotrze? Dlaczego się więc nie kontaktował w czasie wyznaczonym na reklamacje? 

oznacz moderatorów

HI-Group
#7 Wielbiciel

Ponawiam prośbę we wzięciu udziału w dyskusji, po rozmowie z prawnikiem sugeruje on aby policja przyjrzała się sprawie, co będzie kosztowne… w dodatku jeżeli klient przesłał przesyłki dalej to niestety ale na nim spoczywa odpowiedzialność za nie

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@HI-Group Poprosiłam doradcę o wypowiedź w dyskusji i już się pojawiła 🙂 

Nicol
oznacz moderatorów

HI-Group
#7 Wielbiciel

Dziękuję, myślę że w końcu temat mogę uważać za zamknięty, ale i tak uważam że prawo konsumenta jest jakieś absurdalne 

oznacz moderatorów