Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Przed chwilą dostałem informację, że moje konto zostało zawieszone. Jestem załamany. Mam dwa konta sprzedałem pomiędzy jednym a drugim kontem kabel USB o wartości 2 złotych, żeby sprawdzić jak to działa. Nie sądziłem, że to będzie miało takie konsekwencje. Założyłem zgłoszenie a to będzie się ciągnąć. Co mogę jeszcze zrobić aby mi to konto odblokowano? Proszę o pomoc
Zawsze możesz zapytać o powód tu:https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=28111aef-fc3d-4ee0-a94e-d1d7ac01fa65&subjectId=fed698b4-f... jeżeli go nie znasz. Tu nikt z tym nic nie zrobi nie pomoże, moderacja wcale się do tego nie odnosi od jakiegoś czasu.
Dzień dobry,
informujemy, że zawiesiliśmy Twoje konto, ponieważ naruszyłeś art. 2.9 b Regulaminu Allegro Niedozwolone jest bowiem licytowanie i kupowanie we własnych ofertach oraz w sytuacji, gdy konta Sprzedającego i Kupującego są ze sobą powiązane. Może to prowadzić, m.in. do:
A to prawda że nie wolno, jest to w regulaminie, mało kto to czyta. Były już tu dyskusje na ten temat.☹️
No tak ale to było cztery miesiące temu i to był jeden przewód USB o wartości 2 złotych.Źle zrobilem.Mam nadzieję że uda się to jakość cofnac bo inaczej to lipa
Dzień dobry. Przed chwilą dostałem informację, że moje konto zostało zawieszone. Jestem załamany. Mam dwa konta sprzedałem pomiędzy jednym a drugim kontem kabel USB o wartości 2 złotych, żeby sprawdzić jak to działa. Nie sądziłem, że to będzie miało takie konsekwencje. Założyłem zgłoszenie a to będzie się ciągnąć. Co mogę jeszcze zrobić aby mi to konto odblokowano? Proszę o pomoc
@onyx600 przykro mi, ale kwestie blokady konta można wyjaśniać tylko z Działem bezpieczeństwa, dlatego poproszę Cię o cierpliwość. Widzę, że pisałaś do nas w sprawie nr 27683283, gdy tylko Doradczyni otrzyma odpowiedź od odpowiedniego działu, odpisze na Twoją wiadomość.
Bardzo dziękuję. Totalna załamka. Mam dwa konta i pomiędzy nimi sprzedałem przewód USB za 2 złote. Było to zaraz po założeniu drugiego konta parę miesięcy temu. Chciałem sprawdzić jak działa konto wystawianie komentarzy itp. To było tak jak wspomniałem parę miesięcy temu i nie sądziłem, że to aż tak może się skończyć. Gdybym wiedział w życiu bym czegoś takiego nie zrobił.pozdrawiam
Pomoże Pani? chcę wiedzieć czy jest chociaż szansa na odblokowanie. Ta decyzja serwisu zrujnuje mi cały biznes. Wiem, że źle postąpiłem
Jedna blokada ( nawet na tydzień ) zrujnuje Ci biznes ? Nie przesadzaj 😉
Mniej zarobisz, to fakt, ale da się z tym żyć. Uwierz mi 🙂
Boje się, że w ogóle nie odblokują. Tydzień to bardzo dużo. To tysiące a nawet więcej złotych. To utrata klientów. Moja działalność w przeważającej mierze to Allegro. Do zapłacenia są rachunki, raty kredytów...
Myślę, że docelowo Ci odblokują.
Mam wrażenie, że jesteś młodym człowiekiem i trochę na wyrost płaczesz 🙂
1 Klientów na bank przez takie coś nie stracisz ( np. biorąc urlop na 2 tygodnie tracisz klientów ? ).
2 Przy takich obrotach nie masz odłożonego zabezpieczenia na choćby miesiąc płatności w razie jakichkolwiek problemów ?
Mam. Ale w celu zapewnienia płynności finansowej konieczna jest ciągłość sprzedaży. Nie na tym rzecz polega, żeby wydać wszystkie pieniądze i zostać z niczym. Sprzedaż musi się odbywać w sposób ciągły inaczej zrywa się cały łańcuch
Bywają różne problemy i nie tylko na Allegro, musisz być na nie gotowy.
Nie bronię tu Allegro, ale Ty potraktowałeś ten zakup jako test-jak działa zakup, a oni mogli potraktować to jako test-ciekawe czy to przejdzie i będę mógł to powtarzać 😉
Dokładnie. Przeprosiłem ich bardzo i obiecałem, że to się już więcej nie powtórzy. Najgorsze jest jednak to, że u nich tak wolno wszystko działa i na ich odpowiedzi trzeba czekać godzinami a tak naprawdę nie wiadomo czy w ogóle odpowiedzą. pozdrawiam
"Najgorsze jest jednak to, że u nich tak wolno wszystko działa i na ich odpowiedzi trzeba czekać godzinami a tak naprawdę nie wiadomo czy w ogóle odpowiedzą.".
To teraz zastanów się ilu sprzedawców/kupujących jest na Allegro, ile jest dziennie transakcji, ile może być z tego generowanych dziennie zgłoszeń i ilu pracowników ma Allegro ( na pewno nie tulu ilu sprzedających i kupujących. Trochę to wszystko musi potrwać, ale na pewno Ci odpiszą.
Jak wszystko postawiles tylko na Allegro to tylko usiąść i zapłakać 😄