Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uszkodziłam serwis z porcelany , sprzedaż na kup teraz już jedt zapłacona.
nie mam drugiego, tylko ten jeden był.
wypadek
Oddam pieniądze to oczywiste, co jeszcze ? tak, by było ok
@Kora-5 Przede wszystkim skontaktuj się z kupującym i wyjaśnij dlaczego nie możesz sfinalizować transakcji.
nie odpowiada na moje meile, telefon bez odbioru
dlatego mam dylemat
@Kora-5 Odezwie się, na pewno się odezwie.
Skoro wysłałaś maila to na razie nic więcej nie możesz zrobić.
Poczekaj, powoli wszystko się ułoży.
Dzień dobry,
mam podobny przypadek.
Poinformowałem kupującego o zaistniałej sytuacji ale nie wiem jak zwrócić pieniądze.
Czy mam przelać z własnego konta czy allegro przeleje s powrotem z środków, które wpłynęły i są na moim koncie w allegro ?
Nie widzę, żadnej opcji zwróć środki.
@michalczaplinski Wplatę możesz zwrócić w zakładce Zamówienia. Znajdź zamówienie klienta, któremu chcesz zwrócić wpłatę. Następnie rozwiń Opcje i wybierz Zwróć wpłatę.
Dziękuję Natalio za odpowiedź ale nie dodałem tego a okazuje się to istotne, że transakcja dokonana była na allegro lokalnie tak więc nie ma takiej opcji.
W międzyczasie zadzwonił konsultant i poinformował mnie, że w przypadku transakcji allegro lokalnie jest tylko możliwość przelewu z własnego konta.
Piszę to oczywiście dla ewentualnych pozostałych zainteresowanych tematem.
@michalczaplinski Dziękuję za doprecyzowanie 👍
@michalczaplinski Tak , tylko żeby zapłacić z własnego konta trzeba mieć numer konta kupującego. To może Ci udostępnić tylko kupujący jeżeli masz z nim kontakt. Natomiast Allegro ma te dane ale Ci w tym nie pomoże bo oni robią wszystko żeby broń Boże kupujący i sprzedawca się nie dogadali i nie handlowali poza, bez opłacenia haraczu.
Niektórzy kupujący zachowują się nerwowo w takich sytuacjach, zależy na kogo trafisz 🙂