anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czas wysyłki - 1 dzień

dremex
#9 Pomysłodawca

Witam, pytanie,jak mam wszystkie aukcje z wysyłką 1-dzień to jeżeli rozszerzę sprzedaż o produkty poza moim magazynem czyli wysyłka np. 3-dni co tracę, mam na mysli super sprzedawce, jakość sprzedaży i itp

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

mikeza
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@dremex szczerze, nic nie tracisz. Mam dwa konta na jednym mam ustawioną sprzedaż błyskawiczną, na drugim 48 godzin. Asortyment jest ten sam. Lepsza sprzedaż jest na tym gdzie czas jest ustawiony na 2 dni. Mało tego tam gdzie czas jest szybki mam dużo więcej problemów z klientami, którzy obarczają mnie odpowiedzialnością na nieterminowo dostarczone przesyłki lub błędnie podany czas dostawy przez allegro. Wolę spać spokojnie i mieć dłuższy czas dostawy.

dremex
#9 Pomysłodawca

Dzięki za konstruktywną odpowiedź i podpowiedź, drugie konto też mi chodziło po głowie, zraża ten czas który jest potrzebny na "zbudowanie" go i wypozycjonowanie produktów , używasz Ads?

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@dremex nie używam i nigdy nie używałem, ale zawsze można dać troszkę niższe ceny na początek, tak żeby sprzedaż się trochę rozkręciła.

dargor
#9 Pomysłodawca

mikeza: odpowiem ci z punktu widzenia wieloletniego klienta Allegro. Osobiscie jak cos kupuje, to wyszukuje dostawy najszybsze, wiec te 1-dniowe. Byc moze takich osob jest znacznie wiecej. Dlatego troche dziwi mnie, że na koncie z szybszymi dostawami masz mniejszy ruch. Dzisiaj czas to pieniadz. Patrzac na moje wybory, ktorymi sie kieruje przy dostawach do zakupionego towaru, to wynikalo by, ze jako sprzedajacy mozesz tracic klientow, ktorzy preferuja szybsze dostawy.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@dargor Dla mnie czas dostawy nie jest najważniejszy i nie szukam tych co mają takowy podany . Najważniejsze jest dla mnie by kupić od takiego sprzedawcy do którego nie będę miał zastrzeżeń odnośnie jakości zakupionego towaru. Jak ktoś ma towar prima sort to nie gra roli czy ustawi wysyłkę w ciągu dnia czy kilku dni. 

oznacz moderatorów

dremex
#9 Pomysłodawca

Ja też kupuje na Allegro i co ciekawe ostatnio kupiłem z czasem wysyłki 13 dni, myśle masakra ale potrzebowałem akurat tego, jakież było moje zdziwienie kiedy paczka wyszła na drugi dzień, Ci co handlują od dawna mają dość problemów z szybka wysyłką i mają swoich klientów.

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@dargor zgadzam się, że czas dostawy jest istotny, ale odechciało mi się szybkich wysyłek jak klienci wymagają od Ciebie nadania praktycznie zaraz po zakupie. Dodatkowo sugerują się czasem pokazywanym przez allegro, który odbiega często od rzeczywistości. Nie spamiętam ile miałem problemów, dyskusji, a nawet negatywów właśnie z powodu tego, że allegro pokazało że moja paczka będzie dostarczona np. jutro, a w praktyce nie było to realne. Klient nie wie, że czas dostawy to tylko sugerowana opcja i że podaje to allegro. Wszystkie problemy z dostawą są przerzucane na nas sprzedawców. Miałem tego dosyć, ustawiłem dłuższy czas nadania i śpię spokojnie, a że nie będzie klientów, którzy kupują popołudniu w piątek i chcą mieć paczkę rano w sobotę. I bardzo dobrze.