anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czas wysyłki

Elo-Car
#9 Pomysłodawca#

Witam

Problem wygląda następująco.

Przed długim weekendem we wszystkich ofertach mieliśmy ustawiony czas wysyłki na: 2 dni.
Tak to wyglądało: w poniedziałek otrzymujemy zamówienie, wtorek mamy na przygotowanie, w środę kurier odbiera przesyłkę.

Z racji tego że nie pracowaliśmy w piątek wydłużyliśmy czas wysyłki w ofertach o jeden dzień zmieniając go na: 3 dni

Dzisiejsze (poniedziałkowe) zamówienia mimo dłuższego czasu wysyłki o jeden dzień mają "czas na wysłanie do śr. 25 cze...". Identycznie jak zamówienia sprzed zmiany.

Dlaczego tak jest??

Poniżej dwa screeny.

Zamówienia z
poniedziałku 16.06 (czas wysyłki 2dni)
i poniedziałku 23.06 (czas wysyłki 3 dni)

2 dni.png3 dni.png

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

mdrogeria
#21 Demiurg#

bo nie wyłączyłeś algorytmu

oznacz moderatorów

Elo-Car
#9 Pomysłodawca#

Co to znaczy?

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Elo-Car przewidywany czas dostawy wyliczają algorytmy na podstawie danych wymienionych w tym artykule.

Aby przewidywany czas dostawy uwzględniał opóźnienia, możesz użyć opcji Wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja – zrobisz to w zakładce Skuteczność wysyłki.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

archimed
#12 Orędownik#

Szanowna Moderatorko. A kiedy algorytmy Allegro podadzą Ci, że wypisujesz stek bzdur????

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@archimed myślę, że pomyłkę można zasugerować w zdecydowanie lepszy i bardziej uprzejmy sposób. 

@Elo-Car wybacz, nie dopisałam, że jeśli nie użyłeś opcji "Wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja", to widoczny jest czas o sugerowanym nadaniu paczki, tak by kupujący otrzymał ją zgodnie z przewidywanym czasem dostawy, jaki widzi w ofercie.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Elo-Car
#9 Pomysłodawca#

No dobra, dzięki.

oznacz moderatorów