anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czemu moje konto zostało zawieszone?

Datrix-Electro
#7 Wielbiciel#

Witam,

wczoraj moje konto zostało zawieszone bez podania przyczyny i po kontakcie mailowym kazali wysyłać zdjęcia dowodu osobistego, zdjęć dowodu z każdym z 31 tyś towaru oraz faktury zakupowe na towar. Do tego klienci są wystraszeni bo nowe konto na którym zamówili towar za kilkaset złotych zostaje od tak zawieszone i są źli. 

Co w takiej sytuacji zrobić jak inaczej można się skontaktować z Allegro i wyjaśnić ? 

Nie ma klarownej przyczyny, a kontakt mailowy to kilka e-maili w których nic nie zostało wyjaśnione i nie chcą podać przyczyny oraz środki wpłacone przez klientów zostały zablokowane.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

Allegro tak robi jak uważa że możesz sprzedawać towar którego fizycznie nie masz, musisz wysłać to co chcą, a wyjaśnisz tylko w kontakcie mailowym nikt tu nie pomoże: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=28111aef-fc3d-4ee0-a94e-d1d7ac01fa65&subjectId=fed698b4-f...

oznacz moderatorów

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

"Allegro tak robi jak uważa że możesz sprzedawać towar którego fizycznie nie masz,"

Dropshipping jest zakazany na Allegro? Jeśli tak, to jednym z pierwszych sklepów do usunięcia jest oficjalny sklep Allegro. A przynajmniej większość ich oferty. 🙂

oznacz moderatorów

Kasiulki2
#17 Koryfeusz#

@Datrix-Electro 

Co Ci radzić?

Przede wszystkim zajmij się teraz tylko tym problemem, jeśli możesz. Cały czas, cała energia, wszystkie myśli na pokład.

Najważniejsze to jak najszybciej wysłać zamówienia. Jeśli sprzedajesz w dropshippingu, po prostu musisz skądś zdobyć (pożyczyć?) kasę na opłacenie zamówień. Pamiętaj, że zablokowane środki należą do Ciebie i zostaną wypłacone, więc ze spłatą długów nie będzie problemu.

Jeśli masz towar na stanie, po prostu go wyślij, i to biegiem.

No i uspokajanie kupujących. Maile - nawet do tych, którzy się nie dopominają, z wyjaśnieniem sytuacji. Odpowiadaj na smsy, odbieraj telefony, nawet te nieprzyjemne.

Musisz doprowadzić do sytuacji, kiedy wszyscy dostaną zamówienia we względnie rozsądnym czasie.

A potem kontaktuj się z Urzędem Bez... pardon, z Działem Bezpieczeństwa. Pieniądze zostaną odblokowane, to pewne. Co z resztą? Nie mnie prorokować, ale z pewnością zwiększysz swoje szanse na dalszą sprzedaż w serwisie.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Dziś Kasieńka taka optymistka.😁 tak oddadzą, odblokują a nerwy zszarpią.🤗

oznacz moderatorów