anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czemu wyszukiwarka nie znajduje moich ofert?

Yanoseek
#1 Nowicjusz#

Witam.

Czemu wyszukiwarka allegro nie znajduje moich ogłoszeń?

I to niezależnie czy wyszukuję szczegółowo po parametrach czy wpisuję "Opony letnie Michelin Primacy 4 205/55R17 91 V rant ochronny" w wyszukiwarkę główną. Nie widzi mojego ogłoszenia zarówno z allegro jak i allegro lokalnie. Parametry podane prawidłowo. Literówek w temacie nie ma. Czemu nie widać? Pozdrawiam

Nie wiem czy można podać linki:

https://allegrolokalnie.pl/oferty/q/Opony%20letnie%20Michelin%20Primacy%204%20205%2F55R17%2091%20V%2...

https://allegro.pl/oferta/4x-opony-letnie-michelin-primacy-4-205-55r17-91-v-rant-ochronny-komplet-17...

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @Yanoseek, sprawdziłem i wyszukuje mi Twoje oferty zarówno w Allegro jak i na Allegro Lokalnie 🙂

matt_rose_0-1743248199979.pngmatt_rose_1-1743248473535.png

matt_rose_2-1743248906806.png

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

Yanoseek
#1 Nowicjusz#

Cześć.

Wpisuję: Opony letnie Michelin Primacy 4 205/55R17 91 V rant

i otrzymuję wynik wyszukiwania: https://allegro.pl/kategoria/do-samochodow-osobowych-letnie-257689?string=Opony%20letnie%20Michelin%...

Jedna strona z wynikami, wyświetla 15 ogłoszeń, choć pokazuje, że znalazło 189 ofert. I nie ma tam moich ogłoszeń. Czy jest wśród tych 174, które znalazło, lecz ich nie wyświetla?

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Twoja oferta znajduje się tutaj, kliknij proszę "Porównaj 213 ofert":

matt_rose_0-1743251193324.png

matt_rose_1-1743251223896.png

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

Yanoseek
#1 Nowicjusz#

Co muszę zrobić, by ogłoszenie było widoczne wśród tych 15stu? Bo zakładam, że jeśli ktoś szuka tych opon w cenie do 1000 PLN to nie będzie ich szukał w ogłoszeniu gdzie są po 1771 PLN.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

@Yanoseek Głównym czynnikiem widoczności jest tutaj rodzaj posiadanego konta. W twoim wypadku jest to konto zwykłe, które pozwala jedynie na sprzedaż za pośrednictwem Allegro Lokalnie. Na Allegro.pl priorytetem są oferty od kont firmowych.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

P-I-K-S
#7 Wielbiciel#

Niestety też mam wrażenie że wyszukiwarka źle działa. Wystawiłem tzw. całości pocztowe, żeby je wywołać należałoby wpisać pełną prawidłową frazę oferty. Nikt w to nie trafi. Loteria. W zasadzie po wpisaniu numeru znaczka [gdy się jest na filatelistyka-polska-numer znaczka (Fi)], powinno już odnaleźć ofertę, no bo jak inaczej. Tak się niestety nie dzieje! Wiele razy próbowałem więc proszę nie pisać, że wszystko jest OK.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

@P-I-K-S Czy jesteś w stanie podesłać linki do ofert o których wspominasz?
Sprawdzę to.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

P-I-K-S
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@P-I-K-S ta oferta jest widoczna po wpisaniu fi 3411, ale nie w kategorii Filatelistyka > Polska, ponieważ Twoja oferta jest wystawiona w podkategorii Całości i całostki > Polska. 

la_nika_0-1743590377350.png

Gdy zaznaczysz tylko podkategorię Polska, widoczna jest jedynie oferta wystawiona bezpośrednio w kat. Allegro Lokalnie > Kolekcje i sztuka > Kolekcje > Filatelistyka > Polska > 1991 - 2000.
Zgłosiłam to już do zespołu Allegro Lokalnie, być może uda się połączyć te kategorie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów