Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam sporą kolekcję znaczków w klaserach Fischera od 1990 do 2021, duża wartość ca 19-20 tys zł.
Całość na raz?
Kolekcja jest tyle warta za ile znajdziesz na nią amatora . Znaczki teraz nie są w cenie ,nie wiem co w niej masz ale kwota którą oczekujesz wydaje się ogromnie przesadzona . Jak osiągniesz dużą kwotę to dla swojego spokoju warto samemu odprowadzić podatek.
@ojciec2008 co do podatku, jak masz te znaczki dłużej niż 6 miesięcy i nie zajmujesz się tym zawodowo to nie musisz nic płacić 🙂
Co do ceny, zapomnij że za tyle sprzedasz 😞 jak uda Ci się uzyskać 30 % tej kwoty to będzie cud, a najlepiej sprzedawać oddzielnie, dłużej potrwa a przynajmniej coś sprzedasz, pamiętaj że filateliści zbierają na bieżąco a nowych brak, młodzi się nie interesują tym a starzy wymierają i dużo tego wraca na rynek 😞
Dziękuję za informację. Do 2022 roku byłem filatelistą z ponad 30-letnim stażem, zbierałem wszystko co zalecił Fischer w klaserach jubileuszowych. Same ark np.: Kisielewski, Dzień Flagi, wszystkie Ludzie kina i teatru i ich odwrotki, Skarby Ziemi - cięty to już 30 % (6000 zł) zbioru, nie licząc inne arkusze, nowodruki itd, itd, itd. a także klasery. Czy to nie jest trochę warte ? Pzdr. WM.
@ojciec2008 warto to jest tyle ile da kupujący, pewnie że sprzedasz niższe nakłady itp. ale pamiętaj że filateliści mają abonamenty i na bieżąco zbierają zbiory więc nowych zaczynających jest nie wielu 🙂 Te 30 % to tak strzeliłem ale nie licz na ceny katalogowe 😞
Witam. Ostatnio widziałem aukcje na których sprzedano klasery od 1992-93 do 2002-03 i 2006-07 za ponad 1300 zł., następne są o wiele droższe.
jeśli Ci się nie spieszy ze sprzedaniem, wystaw za cenę jaką tylko masz ochotę, wcześniej czy później ktoś kupi... raczej później, ale sprzedasz za tyle ile chcesz... ja tak robię i działa
W zasadzie wystawiam aukcje na licytację od 1 zł i czekam. Allegrowicze lubią się "bawić".
@ojciec2008 ale wystaw rocznikami, lepiej wyjdziesz na tym 🙂
z grubsza przejrzałem za ile wystawiają ( nie sprzedają roczniki ) bo wielu roczników nikt nie kupuje i wiszą 😞 to wyszło mi za całość 7500 zł 😞 więc do Twoich 20 000 zł daleko a jak sprzedasz w licytacji może się okazać że dobijesz do 5000 zł ale życzę Ci jak najwięcej 😉
Tak kiedyś robiłem (pomoc dla koleżanki), np.: klasery A i B 2014 zostały sprzedane za blisko 1000 zł, oczywiście bez ark Karskiego itp.
@ojciec2008 kiedyś 🙂 dziś wisi za https://allegro.pl/oferta/2014-rocznik-12129285270 580 i brak chętnych a są w licytacjach za niższe kwoty 🙂
Ale wystaw jak palujesz od 1 zł w licytacji i zobaczysz jak pójdzie rynek zweryfikuje ale kiepski okres na sprzedaż, ładna pogoda, zaraz wakacje 😞
Abonament tego roku to pewnie, że nie zostanie sprzedany, gdzie nowodruki, arkusze i klasery ?