Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
czy istnieje możliwość zablokowania zakupów od użytkowników bez rejestracji konta?
Pozdrawiam,
szejk
Tak, sprzedawcy mogą wysłać towar i modlić się żeby ich Pan i Władca nie obsmarował w komentarzach bo jednak suni się nie podoba ten odcień niebieskiego. Tak, są uprzywilejowani.
@szejk-gmbh, no cóż, przy takim podejściu do klienta, nie dziwi mnie, że boisz się negatywów. Jak już wszystkich wrzucisz na czarną listę, to będziesz mógł spać spokojnie 😁
Kolego Client:79179573
Podałeś link, ja też pragnę zapodać 🙂
Klient decydując się wejść do sklepu musi przestrzegać pewne zasady ustalone przez sklep. Nie wchodzimy z lodami, z psem do zoologicznego, pod "wpływem" , topless itp itd. Czy na stacji benzynowej mogą nam odmówić sprzedaży paliwa ( nalania i zapłacenia) jeśli wychodzimy z auta z papierosem? .... To też obsługa lub jej odmowa. To też "sklep" Sprzedawca może odmówić sprzedaży i obsłużenia klienta z wielu innych powodów. Subiektywna ocena wieku na zbyt młody jeśli chodzi o sprzedaż produktów dla dorosłych i nie tylko, poczucie zagrożenia ( wydanie towaru a brak zapłaty) , zachowanie się klienta, wulgaryzmy itp itd. Cały szereg różnych czynników. Wszystko można pod coś podciągnąć. Idiotyczny przykład ale przykład. Klient wchodzi w kominiarce. Sprzedawca mało tego, że nie obsługuje delikwenta to jeszcze dzwoni do ochrony. Ma prawo. Ma prawo poczuć się zagrożony , że napad itp itd. Sprawy o nieobsłużenie klienta są bardzo na granicy prawa. Zawsze jak wspomniałem można X podciągnąć pod Y i już jest wszystko po naszej stronie. Piszesz o segregowaniu klientów. W większości jest to wręcz obowiązek sprzedawcy (nietrzeźwość, wiek, ochrona przed zagrożeniem itp) Jest mnóstwo rzeczy pod tym kątem , wiele przypadków można "podciągnąć " pod jedno "ale" . Klient nie zawsze ma rację i w wielu przypadkach to klient jest sam sobie winien. Napisane z własnego doświadczenia....
@Z_Kwitalski Twoje przykłady są bardzo dobre. Jest wiele uzasadnionych powodów, żeby odmówić komuś sprzedaży. Ale brak rejestracji konta w Allegro do nich nie należy.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
Wydaje mi się że mocno odjechaliśmy od tematu. Pytanie brzmiało czy można zablokować sprzedaż użytkownikom bez rejestracji od strony technicznej. Tymczasem dyskusja potoczyła się w zupełnie innym kierunku
Wiem już, że nie można. To wyczerpuje temat.
@konto zamknięte
Nie zrozumiałeś moich intencji. Poza tym jak napisałem wyżej pytanie dotyczyło możliwości technicznych blokowania użytkowników bez rejestracji. W żadnym wypadku prewencyjnego blokowania tego czy tamtego użytkownika. Nikt nikomu nie broni założyć konta. Jak już ktoś wspomniał nawet na mordoksiążce niewiele zrobisz bez zalogowania. Jest masa sklepów internetowych które nie pozawalają na zakup bez rejestracji. Nie widzę powodu aby dyskutować nad tym, czy to dobrze, źle i czy boję się negatywów.
Pytanie było ( wydawało mi się ) proste. Otrzymałem odpowiedź.
I jeszcze jedno:
@Z_Kwitalski napisał:
"Klient nie zawsze ma rację i w wielu przypadkach to klient jest sam sobie winien. Napisane z własnego doświadczenia...."
Pamiętaj o tym, może się przydać.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
Tak. To fakt. Potoczyła się zupełnie w innym kierunku. Czasami takie dyskusje sprawiają , że dowiadujemy się czegoś nowego jednak czegoś co jest w jakimś stopniu powiązane z pytaniem. To nie jest tak, że pytanie brzmi jakiego koloru są cytryny a my odpowiadamy i rozczulamy się nad zagadnieniem typu dlaczego woda wrze w temperaturze 100 stopni. Z reguły zagadnienia są powiązane ale wykraczają poza zamknięty ścisłym pytaniem krąg dotyczący jednak podobieństwa co do pytania.
Client:79179573
Brak rejestracji konta = brak weryfikacji kupującego w stacjonarnym sklepie. Nikt nie sprawdza dowodów każdej osoby. Gdy kupujemy w każdym sklepie internetowym to mamy do wyboru rejestrację lub zakup bez niej. Dowolność. W stacjonarnym sklepie nikt nas też nie weryfikuje non stop a może ( wiek itp) Tak mi się wydaje, że takie są zależności. Zakup bez rejestracji na allegro = zakup bez rejestracji w każdym sklepie internetowym = zakup w każdym sklepie stacjonarnym.
@Z_Kwitalski Tak czy owak policjanci, którzy przyjęli to zgłoszenie, to dópy wołowe, bo powinni ją poinformować że owszem, przyjmują zgłoszenie, ale jednocześnie nakładają na nią mandat karny w wysokości 500 zł za pojawienie się w sklepie bez maseczki oraz przekazują sprawę do Powiatowego Inspektora Sanitarnego (a wtedy można zarobić karę administracyjną nawet w wysokości 5 tys. zł) i wojowniczej, awanturniczej karynie od razu by rura zwiędła.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄