anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy jako sprzedający mam obowiązek zwrócić kupującemu towar jeśli zwracany towar nosi ślady używania

BizkomPS
#2 Obserwator#

Sprzedałem klientowi czepek do pływania. Kupujący zgłosił zwrot, towar po przyjęciu na magazyn nosi wyraźne ślady używania? Czy w takiej sytuacji mam obowiązek zwrócić koszt zakupu?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@BizkomPS w momencie kiedy kupujący odstąpił od umowy i zwrócił używany lub zniszczony produkt, to ma masz prawo pomniejszyć kwotę zwrotu o powstałe uszkodzenie.

Paula
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Po 1 włącz ograniczenie zwrotu bo to produkt higieniczny i nikt nie będzie dzielił się z kupującymi świerzbem po 2 masz prawo potrącić z oddanej kwoty % bo nie sorzedasz tego jako towar nowy lub za przywrócenie do stanu pierwotnego

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

Tja.... wakacje się skończyły to po co czepek ma się pałetać po domu do następnych , w przyszłym roku kupie se nowy a kasę jaką odda mi teraz sprzedawca wydam na przyjemności ..

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@BizkomPS Nie wiem czy to produkt z grupy "higienicznych" ale tu zwrotu przyjęcia nie możesz odmówić, ale możesz pomniejszyć zwrot środków o tyle o ile zmniejszyła się wartość zwracanego towaru, realnie.

oznacz moderatorów