Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie po 6 latach odświeżyłam konto na allegro i wystawiłam dwa przedmioty na sprzedaż. Okazało się że mam nie aktywne konto do wypłaty a dwie osoby zakupiły przedmioty. Czy ja z pozycji sprzedającego mogę anulować te kup teraz?
Nie są to małe kwoty niech e mrozić komuś kasy zanim mnie zweryfikują.
@swojtynska1982 nie ma opcji anulowania. Powinnaś towar wysłać, a sama poczekać na koniec weryfikacji i wybrać wpłacone pieniądze.
Dziękuję za odpowiedź
@swojtynska1982 Nie możesz anulować, powinieneś wysłać towar już teraz. Kupujący Ci zapłacili i nie mają obowiązku czekać na Twoją weryfikację konta do wypłat.
O umożliwienie sobie wypłaty środków mogłeś zadbać przed wystawieniem towarów na sprzedaż.
Dziękuję za odpowiedź, oczywiście że mogłam mam konto od 11 lat i zaskoczyło mnie to gdzie kupujący wpłacają pieniądze za Towar.
Jak mam do czynienia z osobą oznajmiona na allegro czy mogę jeszcze dopytać? Czy na allegro można sprzedawać z możliwością przelewu na konto pradycyjnie a nie przez jakieś payu
@swojtynska1982 Tak ,można również przelewać na konta tradycyjnie .
Poproszę o pomoc Gdzie w ogłoszeniu Muszę wpisać swój numer konta do przelewu dla kupujących
@swojtynska1982 W zakładce O sprzedającym na Allegro.
W opisie ogłoszenia na Allegro Lokalnie.
Czy dobrze rozumiem że wypłaty są tylko 14 dnia miesiąca?
automatycznie, codziennie od 10 000 zł, 14. dnia miesiąca od 100 zł, 1. dnia pozostałe
Realizacja wypłaty zajmuje zazwyczaj 1 dzień roboczy.
Wypłaty zlecane ręcznie są realizowane codziennie, niezależnie od kwoty. Wypłaty automatyczne od 20 zł. Po zleceniu wypłaty, pieniądze są przekazywane na konto do końca następnego dnia roboczego.
Wow wielkie dzięki za pomoc starszej Pani 😂
@swojtynska1982 payu to system wyboru banków do przelewu. działa tak samo jak normalny przelew elektroniczny z banku do banku
Oczywiście rozumiem co to jest PayU. Możesz precyzuje moje pytanie Czy zawsze to płatność musi odbywać się przez PayU? Chodzi mi o kolejność klient wpłaca na Allegro finanse czyli ja muszę wejść kliknąc wyplata czekam kilka dni, aż środki pojawią się na moim koncie. Rozumiem że przez Allegro w tej chwili Klient nie może bezpośrednio wpłacić mi na konto pieniędzy co najważniejsze nie posiadam konta polskiego czyli w polskim banku
@swojtynska1982 Może bezpośrednio z konta na konto ale to będzie zakup poza systemem allegro i nie będzie to operacja chroniona więc raczej klient z takiej metody nie skorzysta bo nie będzie miał gwarancji bezpiecznych zakupów na allegro. Kwestia konta zagraniczne czy nie to też weryfikacja jakaś, pewnie są jakieś możliwości i masz je opisane tutaj https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/konfiguracja-konta-do-wyplat/mam-rachunek-w-banku-za-gran...
@swojtynska1982 Można, to nie jest zabronione, ale udostępnienie PayU przy płatności z góry jest obowiązkowe, nie da się go wyłączyć. To od kupującego zależy, jak zapłaci. Można go prosić o wpłatę na konto, ale on nie ma obowiązku tego zrobić, może zapłacić przez PayU.
Dziękuję bardzo za odpowiedź
@swojtynska1982 jeśli masz pieniądze w zakładce allegro a transakcje jako opłacone to spokojnie możesz wysyłać jednoczesnie przeprawadzać procedure aktywacji wypłat.