Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy jeśli na Allegro mam konto firmowe i sprzedaję jako firma i to konto jest powiązane z Allegro Lokalnie to na Allegro Lokalnie sprzedaję jako firma czy jako osoba prywatna???
Jako firma.
O kurczę. Czyli powinienem założyć osobne konto na AL?
Trochę bez sensu.
Witaj @musashi2007 ,
prowadząc ciągłą i zorganizowaną sprzedaż nowych towarów powinieneś korzystać z konta "firma" i przestrzegać wszystkich zapisów prawa, w szczególności respektować prawa konsumentów, niezależnie do tego, czy sprzedajesz na Allegro, czy na Allegro Lokalnie.
Pozdrawiam.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
Tak też robię. Byłem tylko do tej pory przekonany, że na AL nie można sprzedawać jako firma i wszystkie oferty, które tam wystawiam (prywatne rzeczy, których chce się pozbyć) nie zaliczają się do sprzedaży firmowej tylko jako sprzedaż prywatna. Dziękuję za informację. Zakładam w takim razie drugie konto.
@musashi2007 lepiej to rozdzielić bo wpływa to razem na jedno konto więc będziesz miał jazdę w razie kontroli 😞
@musashi2007 Przy Twoim nicku na AL nie wyświetla się znaczek "firma" (a takie konto przecież masz). Z kolei u mnie jakieś 2 tygodnie temu był widoczny https://spolecznosc.allegro.pl/t5/sprzedaj%C4%85cy-o-allegro-lokalnie/dlaczego-w-moich-ofertach-na-a... mimo, że nie mam konta firmowego😁
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere Konto z końcówką AL założyłem dopiero dzisiaj i czekam na weryfikację. Chodziło o konto "musashi2007".
Sprawdziłem i na koncie firmowym "musashi2007" na AL ja nie mam oznaczenia "FIRMA". Hmmm 🤔
@musashi2007 No właśnie konto, z którego tu piszesz, miałem na myśli.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄