Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem e-maila i już sam nie wiem, nie wiedziałem wcześniej o czymś takim.
@ ale czego nie wiesz?, musisz uzupełnić, bo jak nie to blokada
Czyli jak nie uzupełnię, to będzie blokada na sprzedaż. Tylko sprzedaż? Będę mógł normalnie dalej zakupy robić? Bo nie chcę dalej sprzedawać. Mam jeszcze kilka rzeczy i koniec. A w przyszłości jak znowy będę robił domową wyprzedaż to wystarczy uzupełnić te dane i odblokuje się sprzedaż?
To co Ci zablokują, to zależy od działu bezpieczeństwa, a o przyszłość, to lepiej się nie pytaj, bo Allegro co chwilę wymyśla jakieś "udogodnienia"
@KOGIEL_T to nie allegro wymyśla, taki zapis jest w ustawie, że jak nie poda danych w wyznaczonym czasie, to blokada sprzedaży lub konta 🙂
2. Jeżeli 'sprzedawca' nie przekaże informacji wymaganych zgodnie z sekcją II po dwóch upomnieniach następujących po pierwotnym wniosku wystosowanym przez 'raportującego operatora platformy', lecz nie wcześniej niż po upływie 60 dni, 'raportujący operator platformy' zamyka konto 'sprzedawcy' i uniemożliwia mu ponowną rejestrację na 'platformie' lub wstrzymuje wypłatę 'wynagrodzenia' na rzecz 'sprzedawcy', dopóki 'sprzedawca' nie przedstawi żądanych informacji.
@maximus-rb Tak, zablokują Ci konto, ale jak sprzedajesz tu, DAC7 to nie wymysł Allegro to obowiązek zgodnie z prawem.
@maximus-rb a co ma to do tego że nie wiedziałeś, to jest tylko raport - informacja, jka sprzedawałeś swoje graty to raczej nie masz się co martwić, prawo podatkowe się nie zmieniło, ma to na celu wyłapać tych co handlują zarobkowo i nie płacą podatku. Dane i tak Twoje mają, numer konta też, to im w sumie wystarczy do sprawdzenia, a jak nie podasz danych to i tak allegro wyśle co ma bo taki jest ich obowiązek i wtedy będzie podejrzane że nie uzupełniłeś 😄