anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ktoś może mi coś więcej powiedzieć o: "już czas uzupełnić dane podatkowe DAC7 na Twoim koncie"?

MAMY ROZWIĄZANIE!
maximus-rb
#2 Obserwator#

Dostałem e-maila i już sam nie wiem, nie wiedziałem wcześniej o czymś takim. 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

@ ale czego nie wiesz?, musisz uzupełnić, bo jak nie to blokada

oznacz moderatorów
maximus-rb
#2 Obserwator#

Czyli jak nie uzupełnię, to będzie blokada na sprzedaż. Tylko sprzedaż? Będę mógł normalnie dalej zakupy robić? Bo nie chcę dalej sprzedawać. Mam jeszcze kilka rzeczy i koniec. A w przyszłości jak znowy będę robił domową wyprzedaż to wystarczy uzupełnić te dane i odblokuje się sprzedaż?

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

To co Ci zablokują, to zależy od działu bezpieczeństwa, a o przyszłość, to lepiej się nie pytaj, bo Allegro co chwilę wymyśla jakieś "udogodnienia"

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@KOGIEL_T to nie allegro wymyśla, taki zapis jest w ustawie, że jak nie poda danych w wyznaczonym czasie, to blokada sprzedaży lub konta 🙂

2. Jeżeli 'sprzedawca' nie przekaże informacji wymaganych zgodnie z sekcją II po dwóch upomnieniach następujących po pierwotnym wniosku wystosowanym przez 'raportującego operatora platformy', lecz nie wcześniej niż po upływie 60 dni, 'raportujący operator platformy' zamyka konto 'sprzedawcy' i uniemożliwia mu ponowną rejestrację na 'platformie' lub wstrzymuje wypłatę 'wynagrodzenia' na rzecz 'sprzedawcy', dopóki 'sprzedawca' nie przedstawi żądanych informacji.

________
Κώστας
oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

@maximus-rb Tak, zablokują Ci konto, ale jak sprzedajesz tu, DAC7 to nie wymysł Allegro to obowiązek zgodnie z prawem.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@maximus-rb a co ma to do tego że nie wiedziałeś, to jest tylko raport - informacja, jka sprzedawałeś swoje graty to raczej nie masz się co martwić, prawo podatkowe się nie zmieniło, ma to na celu wyłapać tych co handlują zarobkowo i nie płacą podatku. Dane i tak Twoje mają, numer konta też, to im w sumie wystarczy do sprawdzenia, a jak nie podasz danych to i tak allegro wyśle co ma bo taki jest ich obowiązek i wtedy będzie podejrzane że nie uzupełniłeś 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów