Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Mam pytanie odnośnie sprzedaży na allegro lokalnie.
W ofercie podany czas wysyłki to 48 godz.
W przypadku tego kupującego był to piątek.
Więc nie nadałam paczki bo i tak nie dojdzie przez weekend, więc wysyłam w poniedziałek.
Kupujacy chce zwrotu pieniędzy , bo nie otrzymał towaru na czas. Allegro zada natychmiastowego zwrotu pieniędzy.
Sprzedaż prywatna na allegro lokalnie.
Czy tak powinno to być.
Nie powinno, ale tak jest, należało wysłać i nie byłoby kłopotu. nie oferuj takich terminów wysyłki na AL. Zwróć środki bo szkoda zdrowia. Musisz wypłacić na swoje konto i oddać na konto wskazane przez kupującego.😐
@Agabka2019 Jeżeli zakupu dokonano w piątek, a czas wysyłki był określony na 48 godzin, to możesz wysłać najpóźniej we wtorek. Czas wysyłki liczy się w dni robocze. Nie ma znaczenia, kiedy paczka dotrze do kupującego, ponieważ określony był czas wysyłki, a nie czas dostawy. Nie oddawaj pieniędzy.
W ofercie podany czas wysyłki to 48 godz. W przypadku tego kupującego był to piątek.
Jeżeli podany w ofercie deklarowany czas wysyłki upływał w piątek, to powinnaś wysłać najpóźniej w piątek.
Wobec Twojego uchybienia - lepiej nie eskalować problemu tylko przychylić się do prośby Kupującego o zwrot środków.
O godz.20:33 mijało 48 godz.
Godzina zakupu nie ma znaczenia.
Czas na wysyłkę liczony jest w dniach roboczych (bez sobót i niedziel) do końca dnia w którym upływa.
Nawet jakby zakup był o 6 rano we środę to czas na wysyłkę z deklarowanym terminem "w ciągu 48h" byłby do końca piątku.
Oczywiście Sprzedający może wysłać wcześniej (deklarowany termin jest granicznym).
A po co deklarujesz nie dotrzymujesz terminu wysyłki, oddaj bo mogą być tylko kłopoty a z tego wyciągnij wnioski.