Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Wystawiłem przedmiot który został kupiony, została wybrana dostawa przez paczkomat.
Następnie zadzwonił do mnie kupujący chcąc odebrać paczkę osobiście.
I tu moje pytanie, czy mogę wydać przedmiot nie wysyłając go paczkomatem, i czy nie będzie to potraktowane jako paczka która została niedoręczona.
Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź.
@Alldeks musisz mieć wyraźne oświadczenie klienta, że odebrał zamówienie bez zastrzeżeń. Potem musisz pisać do Allegro o wyłączenie zamówienia że statystyk. Oczywiście jeżeli mówimy o zwykłym koncie. Na lokalnie abyś miał wiadomość od kupującego, że odebrał przedmiot bez zastrzeżeń.
Jeśli sprzedałeś jako osoba prywatna na lokalnie to nie będzie problemu ale dla swojego własnego bezpieczeństwa:
- ustal z kupującym przez centrum wiadomości, że towar zostanie odebrany osobiście. Tak żeby wszystko mieć na piśmie i zachowaj tą korespondencję.
- w korespondencji ustalcie datę, czas i miejsce odbioru
- przy przekazaniu towaru spisz z kupującym oświadczenie w którym potwierdza że odebrał towar. Oświadczenie niech zawiera datę, czas i miejsce oraz podpis kupującego
- po wszystkim poproś kupującego o potwierdzenie odbioru również w centrum wiadomości
Nie dogaduj niczego tylko na telefon bo może się to na Tobie zemścić w przyszłości jeśli kupujący okaże się nieuczciwy.
Może ale wejść jakiś poświadczenie od niego że odebrał. Na Allegro Lokalne nie masz żadnych statystyk.