Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam mam pytanie czy jest możliwość wystawienia jednego przedmiotu na dwóch aukcjach jedno z opcją kup teraz a druga z licytacja?? Chodzi o to że dostałem wiadomość o wygranej licytacji a gdy napisałem do sprzedającego dostałem wiadomość że przedmiot został sprzedany.
To dla Ciebie nie ma znaczenia. Kupiłeś towar w licytacji i możesz domagać się jego wydania po zapłacie, nawet sądownie. Została zwarta prawnie wiążąca umowa, Allegro to nie zabawa. Możesz poprosić o pomoc Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5...
Już pisałem właśnie o pomoc do nich czekam na odpowiedź. Sprzedający twierdzi że sprzedał na innym portalu.
Możliwe że sprzedał w inny sposób. Ale domagaj się przedmiotu, umowa została zawarta. A Na zwykłym Allegro czy AL?
Witam sprzedający twierdzi że zostało sprzedane na innej stornie. Było wystawione na AL mam screeny z aukcji i wysyłałem wszystko do allegro pomoc
@Client:42679664 Jeśli na Lokalne to umowa jest ważna jeśli zapłaciłeś za przedmiot a sprzedający przyjął wpłatę - nie zwrócił pieniędzy. To jest tylko oferta, nie umowa, więc sprzedający nie musi sprzedawać.
Patrz regulamin: https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/13
@br. Na AL kupujący na 5 dni na zapłatę a zaraz informuję kupującego że sprzedał. Wygrał licytację, chce kupić a nie ma co?
@LEW433 Oj tam, oj tam... tam jest w ogóle jakiś mętlik. Ja sprzedawałem i byłem zaskoczony że oferta mi zniknęła. Klient kupił ale napisał że się pomylił i nie zapłaci. I co do sądu miałem z nim? A oferta zniknęła a potem znalazła się sama po 5 dniach.
Ale jest regulamin i tam jak byk pisze że to jest tylko oferta. Można sprzedać komu innemu, no i powinno się tą niby ofertę wycofać, ale nie kazdy pamięta.
Trzeba do tego podchodzić bardziej na luzie i tyle. To jest ogłoszenie, nic nie kosztuje, Allegro bierze swoją dolę dopiero gdy klient zapłaci.
A przed chwilą dostałem maila że będą tytuły przyznawać sprzedającym na Lokalne. Tak jak tu na gadane 😂🤣😂
@br. Ja tam bym nie robił afery ale czytam że ktoś nie kupił np Mi Band 4 i życie straciło sens. Tu nie ma już wojenek , tu już jest totalna wojna.
@br. A tu po powstaniu AG jeszcze bardziej ją pogłębiło. Zastanawiam się czy po to postało to forum.
@LEW433 Nie to forum nie jest dla wojny. Przynajmniej tak oceniam.
Administracja chce pokazać jak bardzo dba o klientów, jak liczy się z ich opinią, jak dba o kupujących. Tacy ludzie jak słynny już duet robią to co do nich należy i są w tym (słusznie zresztą) wspierani przez Adminów.
Tematy niemiłe jakie się przy okazji pojawiają są zamiatane do miejsca gdzie tego nie widać - na PoG.
A co będzie kiedy już oferta akcji zostanie sprzedana zobaczymy. Śnieżek już raz gasił światło, potrafi to robić ...
@br. Oj, potrafi. Ale każdy ma swoje 5 minut.
@Client:42679664 A co stoi na przeszkodzie? Coraz widzę takich pomysłowych sprzedających, którzy ten sam przedmiot wystawiają w licytacji oraz w drugiej ofercie z KT. I tak się zastanawiam: po co? Chyba nie są świadomi problemów, których mogą sobie narobić.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄