Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedałem rzeczy na swoim koncie allegro i chciałbym przelać pieniądze na konto swojej mamy, do którego korzystania jestem upoważniony. Nie rozumiem dlaczego muszę przelewać na swoje konto, a jeśli bym takiego nie miał??Proszę o szybką odpowiedź
pozdrawiam
Kamil Wyszpolski
@KamilWyszpol Nie możesz. Dane konta bankowego muszą być zgodne z danymi konta Allegro.
@KamilWyszpol Na cudze konto nie możesz. Ustaw sobie wypłaty przekazem pocztowym na adres zamieszkania.
spoko, myślałem że upoważnienie mnie do korzystania z konta wystarczy. Pójdę jutro założę sobie konto i te wpiszę do wypłat - tak będzie najprościej.
Teraz druga sprawa - mam wystawione na allegro srebrne łyżki i jeden Pan czy Pani wylicytował takową w aukcji "kup teraz". Już po zakupie napisał mi wiadomość : ( "Bardzo chętnie kupię ale płatność za pobraniem inaczej rezygnuję Pozdrawiam"). Ja nie mam w aukcji opcji wysyłki przedmiotu za pobraniem, ponieważ nie chcę tak sprzedawać. Kilka lat temu prowadziłem już sprzedaż na allegro i mam przykre wspomnienia z tym związane. Poza tym to jest nowy allegrowicz posiadający konto od miesiąca. Mam obawy , że np. nie odbierze łyżki i ja będę musiał zapłacić za dwie wysyłki ok 35zł. Czy ja jestem zobowiązany regulaminem allegro do wysłania mu towaru za pobraniem, skoro wcześniej nawet nie zapytał czy jest taka opcja??
Dziękuję i Pozdrawiam
Kamil Wyszpolski
@KamilWyszpol Nie, jeśli w aukcji nie udostępniłeś wysyłki za pobraniem, nie musisz w ten sposób wysyłać i nie rób tego. To ryzykowne - kupujący może nie odebrać i nie zapłacić, poniesiesz tylko koszty transportu.