Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy mogę zmienić login jeśli zmieniłem konto prywatne na firmowe ?
Czy jak założę nowe konto i je powiąże z firmowym to mogę wtedy mieć inny login ?
@mac1ekm Nie, Nie zmienisz ale możesz powiązać konta co by się nie przelogowywać ale musisz wykupić abonament 🙂
Niestety tak to nie działa, nie da się.
@mac1ekm Nie. Login jest ściśle powiązany z kontem i nie może się zmienić, ani nie może zmienić użytkownika. Chodzi o historię transakcji i wynikającą z tej działalności odpowiedzialność skarbową a również prawną.
Oczywiście że możesz założyć sobie wiele nowych kont zarówno prywatnych jak i firmowych i każde nowe konto to nowy inny login.
Dziękuję za wyczerpująca odpowiedź.
Dzień dobry, Czy istnieje możliwość zmiany nazwy loginu przypisanego do konta firmowego?
Odpowiedź Allegro:
Dzień dobry, dziękuję Pani za wiadomość. Tak zmiana loginu jest możliwa na koncie firmowym. Zmianę loginu wprowadzamy tylko w wyjątkowych sytuacjach. Proszę, aby wskazała Pani powód, dla którego chciałaby Pani zmienić nazwę konta.
Moja odpowiedź:
Dobry wieczór,
dziękuję za wiadomość, już wyjaśniam.
Uzasadnione przypadki to takie, gdy login okazuje się być w jakiś sposób problematyczny, czyli np. jest wulgarny lub ośmieszający, zawiera dane osobowe takie jak miejsce lub data urodzenia. Sytuacji takich może być znacznie więcej, jednak należy przy tym podać ważny powód.
Jeżeli mogę pomóc w czymś jeszcze, zapraszam śmiało do kontaktu.
Życzę spokojnego wieczoru.
PODSUMOWUJĄC - w oficjalnym komunikacie nie ma możliwości zmiany nazwy loginu:
Ale, jeśli jesteście faworyzowanymi sprzedawcami na Allegro, to taka możliwość istnieje - świadczą o tym działania Allegro, które umożliwiło zmianę nazwy użytkownika i przejście CAŁEJ HISTORII sprzedaży konkretnych ofert razem z nową nazwą. A najlepsze jest to, że, jak wpisze się nazwę użytkownika, która pierwotnie była do niego przypisana, to nie wyszuka Wam tego sprzedawcy ani nie przekieruje do nowej nazwy - na Allegro w wyszukiwarce ten poprzedni użytkownik po prostu nie istnieje. Tak to się robi na Allegro.
Tak Allegro zabezpiecza transakcje i tak równo traktuje sprzedawców.