anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy muszę odpowiedzieć na KAŻDĄ wiadomość kupującego?

wiki0441
#13 Ambasador#

Witam, wiem, że na pytanie kupującego muszę odpowiedzieć w 24h. Ale czy na każdą wiadomość, czy tylko pierwszą? Pytam, bo dochodzi do głupich sytuacji, kiedy kupujący po otrzymaniu odpowiedzi odpisuje "Dziękuję za informację". Czy wtedy też muszę odpowiedzieć? Tak można w nieskończoność...

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#

24godz masz na pierwszą, a na następne w stosownym czasie.

oznacz moderatorów

wiki0441
#13 Ambasador#

A czy nieodpowiedzenie w ogóle na wiadomość w stylu "Dziękuję i pozdrawiam" lub "również pozdrawiam" ma wpływ na moje statystyki?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tak.

oznacz moderatorów

wiki0441
#13 Ambasador#

@LEW433 Wow, czyli mamy się pozdrawiać w nieskończoność? Miałam kilka takich przypadków i wiem, że czekanie aż kupujący się znudzi trochę trwa, dlatego mam cichą nadzieję, że jednak żartujesz...

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie, w nieskończoność ponieważ są ramy czasowe dyskusji.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@wiki0441 nie, nie musisz odpowiadać na każdą wiadomość. Tylko na pierwszą wiadomość w wątku. Czyli na "dziękuję i pozdrawiam" nie trzeba już odpisywać, bo faktycznie mogłoby to trwać w nieskończoność 🙂 Z zastrzeżeniem, że jak za kilka dni ten sam kupujący znów zapyta, to może się tak zdarzyć, że po upływie 30 dni od pierwszego pytania, to następne będzie tym pierwszym w wątku. Więc generalnie na pytania warto odpowiadać zawsze, ale na "dziękuję i pozdrawiam" już po umieszczeniu odpowiedzi - nie. 
Natomiast w dyskusji warto odpisywać na każdą wiadomość, ta jest uznana za rozwiązaną, gdy kupujący ją tak oznaczy, więc warto o tym pamiętać. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów