Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam kilka sprzedanych aukcji. Akucje były za maksymalnie 2 zł a prowizja jest liczona większa niż kwota aukcji?
. Czy to jest jakiś problem, czy zmieniły się zasady a ja tego nie zauważyłem?
@sadek333 A o prowizji od kosztów wysyłki wiesz ? 😊
Już znalazłem przyczynę. Można zamknąć temat...
Przestań wystawiać aukcje za 2 zł bo nigdy nic nie zarobisz a czasem to jeszcze zaczniesz dopłacać do interesu. Tanie przedmioty wystawiaj w zestawach .
@kolekcjoner608 Wystawianie w zestawach nie jest rozwiązaniem, bo klient potrzebuje jeden mały i tani przedmiot (gotów jest zapłacić za przesyłkę więcej niż wartość zakupu), a nie zestaw kilku przedmiotów. Problemem jest podejście Allegro do tanich produktów. Masz rację, nie opłaca się ich sprzedawać na Allegro.
@sadek333 sprawdziłam dla przykładu prowizję z jednego Twojego zamówienia (nr. f4564a52-fae6-11eb-a30f-59ce80290b16) i została naliczona prawidłowo, przedstawię to dla Ciebie, żeby było jasne jak ją naliczamy. W kategorii Dziecko > Klocki prowizja dla kont zwykłych wynosi 6%. Dla tego zamówienia (cena produktu 1,29) kupujący wybrał metodę dostawy za 8,99 zł. Czyli prowizję w wysokości 6% pobraliśy od kwoty 10,28 i wyniosła 0,62 zł.
Jeśli masz dodatkowe pytania, chętnie pomogę.
Dziękuję za wyjaśnienie. Koszty wynikają z mojego błędu i niedopatrzenia.