anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy po sprzedaży (ale przed zapłatą) na Allegro Lokalnie jest wysyłany mail

iwojanbor
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry!

Czasem korzystam z Allegro Lokalnie, ale nie do końca wiem jak działają informacje posprzedażowe, a nigdzie nie mogę znaleźć. 

Wystawiłem coś na AL, dostałem maila potwierdzającego taki fakt, potem z pewnych powodów miałem trochę zamieszania, efekt końcowy jest taki, że aukcja jest zakończona, ale nie wiem czy z powodu sprzedaży, czy w wyniku zamieszania sam ją zakończyłem. Sprawdziłem, że w wypadku zakończenia aukcji nie otrzymuję takiej informacji na maila (tak jak to jest na Allegro), jak coś kiedyś sprzedawałem i ktoś od razu płacił była o tym informacja na maila. Tym razem nie wiem nic, nigdzie nie można sprawdzić (nie ma nic w zamówieniach), czy więc jak ktoś kupił, a płatność odłożył na później to można to jakoś stwierdzić?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#

Tak przychodzi mail ale do sprzedaży dochodzi jak widzisz środki tu: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji?dateFrom=2024-01-15&dateTo=2024-... kupujący ma 5dni na opłacenie.

oznacz moderatorów

iwojanbor
#7 Wielbiciel#

Czyli, jeżeli nie otrzymałem żadnego maila o sprzedaży, to przedmiot nie został sprzedany, a po prostu aukcję w wyniku wspominanego zamieszania skasowałem? Gdzie przychodzą środki to wiem, ale jak ktoś kliknął "kupuję", ale nie zapłacił to przecież kasy nie ma. Rozumiem, że jak ktoś by kupił i nie zapłacił to powinno to być w zakładce kupione, ale nie zapłacone, czy też oczekuje na płatność? 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

No będzie jak przejdziesz do płatności i będzie komunikat że masz nieopłacony. To tu nie ma żadnego znaczenia, możesz kliknąć anuluj, albo ukryć itd, nie opłaciłeś nie ma zakupu.

oznacz moderatorów

iwojanbor
#7 Wielbiciel#

My to się nijak nie dogadamy. Ja sprzedaję, nie kupuję, przeczytaj moje pytania raz jeszcze.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@iwojanbor Gdy kupujący rozpocznie transakcję, powinieneś otrzymać maila. Kolejny, gdy zamówienie zostanie opłacone.

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

iwojanbor
#7 Wielbiciel#

@w_kiwi Czyli podsumowując: jeżeli nie dostałem żadnego maila o kupnie, nie mam nic w zamówieniach, a tylko mam zakończoną aukcję to musiałem ją sam zakończyć i przedmiot nie został przez nikogo kupiony i mogę z czystym sumieniem wystawić po raz drugi.

oznacz moderatorów