Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry!
Czasem korzystam z Allegro Lokalnie, ale nie do końca wiem jak działają informacje posprzedażowe, a nigdzie nie mogę znaleźć.
Wystawiłem coś na AL, dostałem maila potwierdzającego taki fakt, potem z pewnych powodów miałem trochę zamieszania, efekt końcowy jest taki, że aukcja jest zakończona, ale nie wiem czy z powodu sprzedaży, czy w wyniku zamieszania sam ją zakończyłem. Sprawdziłem, że w wypadku zakończenia aukcji nie otrzymuję takiej informacji na maila (tak jak to jest na Allegro), jak coś kiedyś sprzedawałem i ktoś od razu płacił była o tym informacja na maila. Tym razem nie wiem nic, nigdzie nie można sprawdzić (nie ma nic w zamówieniach), czy więc jak ktoś kupił, a płatność odłożył na później to można to jakoś stwierdzić?
Tak przychodzi mail ale do sprzedaży dochodzi jak widzisz środki tu: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji?dateFrom=2024-01-15&dateTo=2024-... kupujący ma 5dni na opłacenie.
Czyli, jeżeli nie otrzymałem żadnego maila o sprzedaży, to przedmiot nie został sprzedany, a po prostu aukcję w wyniku wspominanego zamieszania skasowałem? Gdzie przychodzą środki to wiem, ale jak ktoś kliknął "kupuję", ale nie zapłacił to przecież kasy nie ma. Rozumiem, że jak ktoś by kupił i nie zapłacił to powinno to być w zakładce kupione, ale nie zapłacone, czy też oczekuje na płatność?
No będzie jak przejdziesz do płatności i będzie komunikat że masz nieopłacony. To tu nie ma żadnego znaczenia, możesz kliknąć anuluj, albo ukryć itd, nie opłaciłeś nie ma zakupu.
My to się nijak nie dogadamy. Ja sprzedaję, nie kupuję, przeczytaj moje pytania raz jeszcze.
@iwojanbor Gdy kupujący rozpocznie transakcję, powinieneś otrzymać maila. Kolejny, gdy zamówienie zostanie opłacone.
@w_kiwi Czyli podsumowując: jeżeli nie dostałem żadnego maila o kupnie, nie mam nic w zamówieniach, a tylko mam zakończoną aukcję to musiałem ją sam zakończyć i przedmiot nie został przez nikogo kupiony i mogę z czystym sumieniem wystawić po raz drugi.