Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam 1 raz sprzedaje cos na allegro, i dostalem na email wiadomosc " Kupujący rozpoczął zakup przedmiotu z wysyłką. Czekamy na płatność" i chwile pozniej wiadomosc na allegro o tresci "
Kupujący rozpoczął zakup 1 szt. przedmiotu. Sprawdź status sprzedaży w sekcji Zamówienia od kupujących."
co wydaje mi sie dziwne ze dostalem taka wiadomosc w sekcji wiadomosci a nie na email
pisalem z nim na fb poniewaz mialem sprzedac mu skorke do gry przez przelew ale zaproponowal mi allegro bo mowill ze tak bezpieczniej itp itd.
i teraz gosc mi grozi ze bede mial problemy itd ze nie wyslalem mu przedmiotu za ktory rzekomo zaplacil, ale ani na email nie dostalem wiadomosci ze sprzedaz zakonczona i pieniadze do mnie trafia ani na allegro nie mam zadnych pieniedzy ani nic.
Pytanie mam takie, powinienem wyslac juz mu ten przedmiot czy czekac na pieniadze?
Pozdrawiam i dziekuje za pomoc
Niczego absolutnie bez pieniędzy nie wysyłaj, bo jeśli wyślesz, to tych pieniędzy nigdy nie zobaczysz. Nie daj się zastraszyć, to typowa próba wyłudzenia towaru bez wpłaty.
czyli tak jak myslalem, tylko problem taki ze ma moje dane w sensie imie nazwisko , nr tel,ulica,miasto
allegro to pokazuje bez kupienia przedmiotu czy jak?
Ma dane, bo kupił, ale nie zapłacił. Niczego nie wysyłaj bez pieniędzy widocznych w Allegro.
@borys2137 Jak nie masz wpłaty tutaj https://allegro.pl/myaccount/newpayments_incoming.php to niczego Ci nie wpłacił i próbuje wyłudzić skina.
"Pytanie mam takie, powinienem wyslac juz mu ten przedmiot czy czekac na pieniadze?" - mówisz, że chcesz mu wysłać skina nie mając pieniędzy za niego na koncie (bodaj AF)?🤔
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/sprzedaj%C4%85cy-o-allegro-lokalnie/oszustwa-cs-go/td-p/74004
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
wplaty zadnej nie mam, mowi ze przelew od allegor idzie 3 dni ale ja to rozumiem jakby przelew na konto bankowe od allegro szedl do 3 dni z tego co czytalem regulamin, wplaty nie ma a dane moje ma, pytanie skad skoro nie kupil przedmiotu?
Nie zastanawiaj się nawet nad tym, po prostu bez pieniędzy nie wysyłaj, jeśli nie chcesz być oszukany.
dzieki wielkie wam bo stracilbym ponad 1000zł przez jakiegos goscia, tera grozi ze moje dane leca na OLX i wystawi przedmioty na moj numer tel i beda mi dzwonic, dobrze ze jego dane tez mam w razie czego, dziekuje wam serio panowie 😄
@borys2137 "tera grozi ze moje dane leca na **piiip**" - spoko, jak jeszcze chce oberwać paragrafem😁
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄