anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy przy sprzedaży boxów odzieżowych (zwroty konsumenckie) trzeba opisywać każdą sztukę osobno?

Modilohurtownia
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,

mam pytanie dotyczące sprzedaży boxów z odzieżą zwrotów konsumenckich na platformie Allegro (np. oferta ➡ https://allegro.pl/oferta/hurt-odziezy-mix-second-hand-zwroty-konsumenckie-box-odziezowy-mbm-007-180...).

Pytania:

1. Czy w przypadku takiego boxu (np. „mix”, kilka/kilkanaście sztuk odzieży w jednym zestawie) – czy konieczne jest rozpisywanie każdej sztuki z osobna (np. opis i zdjęcie każdej sztuki: marka, rozmiar, stan itp.)?

2. Czy wystarczy realne zdjęcie przedstawiające rzeczywistą zawartość boxu + ogólny opis („15 sztuk, mix marek i rozmiarów, stan dobry”) (jak w przykładzie powyżej)?

3. Jeżeli jednak rozpisanie każdej sztuki jest konieczne – czy trzeba podawać markę każdej sztuki, czy wystarczy typ odzieży (np. „koszulka”, „spodnie”, „blu­za”) bez podawania marki?
    Dzięki!

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Modilohurtownia  niestety ta oferta jest błędna, bo zdjęcia muszą przedstawiać oferowany produkt

oznacz moderatorów

Modilohurtownia
#7 Wielbiciel

Raz już konsultowałem tę kwestię z obsługą Allegro i otrzymałem informację, że taka forma wystawienia oferty jest poprawna. Przecież na zdjęciach dokładnie widać produkty znajdujące się w pakiecie, a w opisie są one dodatkowo rozpisane pod względem marek i modeli. Oferta więc przedstawia realny, rzeczywisty towar, zgodnie z wytycznymi.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Modilohurtownia  w Allegro jest tak, że gdzie dwóch konsultantów tam trzy opinie😉, więc jeden powie, że tak może być, a inny powie, że miniaturka ma przedstawiać sprzedawany towar

oznacz moderatorów

Modilohurtownia
#7 Wielbiciel

Okej, dzięki może wypowie się jeszcze ktoś w tej sprawie 🙂

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane

@Modilohurtownia Oferta musi dokładnie przedstawiać przedmiot, którego dotyczy. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Modilohurtownia
#7 Wielbiciel

Czy w takim razie oferta, którą podlinkowałem (https://allegro.pl/oferta/hurt-odziezy-mix-second-hand-zwroty-konsumenckie-box-odziezowy-mbm-007-180...), spełnia te wymagania? Zdjęcia przedstawiają rzeczywistą zawartość pakietu, a w opisie znajdują się informacje o markach i typach odzieży.
Jeśli mimo to nie jest zgodna z zasadami, to proszę o doprecyzowanie — co konkretnie należałoby w niej zmienić, aby była w pełni poprawna zgodnie z regulaminem Allegro?

oznacz moderatorów

w_kiwi

@Modilohurtownia Konsultuję tę kwestię. Wrócę tutaj z odpowiedzią. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów