anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy sprzedający musi potwierdzić sprzedaż

Client:88287774
#7 Wielbiciel#

Witam, ja mam pytanie co mam zrobić gdy  chciałam kupić suszarkę na **piiip**, ale sprzedawca powiedział że wystawi na na allegro lokalne i że wyślę mi do tego linka, i tak też zrobił ale weszłam w tego linka i było wszytko dobrze, więc zapłaciłam blikiem i czekam i czekam ale ciągle mi się strona ładuje i pisze mi że mam potwierdzić zakup w aplikacji (potwierdziłam już) i nawet po kilkunastu minutach czekania aż strona załapie to że już potwierdziłam płatność wyszłam z strony i napisałam do sprzedawcy że coś jest nie tak, to mi odpisał ze nie potwierdził na czas zakupu i że on to musi potwierdzić jak ja kupuję a ma na to mało czasu i że pieniądze mi się zwrócą, jak na razie się nie zwróciły a ta akcja trwa już 3 dni, ale na następny dzień od „zakupu” postanowiłam że spróbuję to kupić drugi raz ale gdy sprzedawca będzie przy telefonie, i niby był ale znów nie potwierdził i mi znów zabrało pieniądze z konta (to było już łącznie 1400zł więc nie mało) i nie wiem co mam z tym dalej zrobić, 

więc moje pytanie brzmi tak: Czy sprzedający musi potwierdzić zakup? I czy nie zostałam oszukana? 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Halfrunt
#20 Guru#

Zostałaś oszukana i to dwa razy na to samo. Teraz to możesz iść co najwyżej na policję, zobacz ile takich osób tu pisze co miały identyczna sytuację. 

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

Nic nie musi potwierdzac

samo wystawienie oferty oznacza ze chce sprzedać 

oznacz moderatorów

auto-matic
#10 Popularyzator#

Ale to była płatność poza platformą - to teraz najlepiej się oflagować .

Sama się pozbawiłaś zabezpieczenia podejmując taką decyzję ,

Te bliki i qr pozbawiają ludzi rozsądku - klika się szybko bezboleśnie i oszuści mają żywą kasę a ty już nie !

oznacz moderatorów