Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący opłacił towar z wysyłką po wygranej licytacji ale go nie odebrał z paczkomatu i został zwrócony bez opłat do sprzedawcy. Czy w takim przypadku należy żądać zwrotu prowizji i zwrócić wpłatę ? (brak kontaktu z kupującym)
Zwrot tu jest darmowy, kupujący odstąpił od umowy zakupu? jak nie to towar jest jego nadal, ale jak zwracasz to koszt zakupu + najtańszą przesyłkę. O zwrot prowizji musisz napisać.https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/zamowienia
kupujący nie odstąpił od umowy zakupu i nie ma kontaktu z nim; czy mam zwrócić wpłatę? (jestem sprzedawcą)
@god111 Towar jest własnością kupującego - a przy transakcji pomiędzy dwoma osobami prywatnymi umowę można rozwiązać tylko za porozumieniem stron.
Odłóż paczkę i poczekaj na kontakt od kupującego.
Jeśli nie chcesz to nie musisz zwracać wpłaty w ogóle.
Jak kupujący się obudzi to poproś go o przesłanie opłaconej etykiety do odesłania towaru.
@god111 nie , to tak nie działa , umowa nie została rozwiązana czyli towar w dalszym ciągu należy do klienta i nie ma znaczenia gdzie aktualnie jest .
Ok dziękuję za odpowiedzi 😀 - poczekam kilka dni i ponowię próbę kontaktu ....🤔
@god111 zostaw mu wiadomość przez allegro za podkładkę i tyle bedzie potwierdzenie że chcialeś rozwiązać sprawę