anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to świat jest zły? Czy Ty?

WIN-FIN
#7 Wielbiciel#

Witam wszystkich niezwykle serdecznie.

Kwestia 1.:

Wczoraj w którymś z wątków znalazłem twierdzenia jakoby "kupujący nie czytali opisu ofert" i niestety zdaję się to potwierdzać. Dowody:

- Z dziesięciu ofert wyróżniłem jedną (9215038375) - czego skutki widać w "aktywności" oferentów,

- Reszta ofert zaczęła "przykuwać uwagę" dopiero po wyróżnieniu,

Kwestia 2.:

Proszę o podpowiedź co robię źle - tu moja oferta (9215038375) licytowana obecnie za około 200PLN, a tu oferta innego sprzedającego (9195615665) (przedmiot połowę lżejszy) licytowany za podobną kwotę.

Będę wdzięczny za wszelkie merytoryczne uwagi.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Vryko
#18 Luminarz#

W skrócie - Na pierwszej fotce przedmiot wygląda jak samoróba. Zero oznaczeń. dziwny kształt. Dopiero trzecie zdjęcie pokazuje przedmiot. A ludzie patrzą na miniaturkę i widząc dziwadło - nawet nie wchodzą w aukcję. 

WIN-FIN
#7 Wielbiciel#

Dzięki za chęci, ale w opisie wyraźnie widnieje informacja o tym, że "przedmiot (sztabka)" został zrobiony z granulatu srebra (tak więc jest to "samoróbka"). Poza tym umieściłem również informację o tym, że można sprawdzić w/w przedmiot za pomocą spektrometrem.

Co do miniaturek: ostatnio sprzedawałem dwa sygnety i faktycznie więcej wejść zanotował przedmiot który w miniaturce miał zdjęcie na wadzę. No i może cieszył się większym zainteresowaniem dlatego, że umieściłem w opisie link do konta prywatnego

https://allegro.pl/oferta/zloty-sygnet-585-9182408522

To co według ciebie można poprawić? Bo 3 zdjęcie oprócz oferowanych produktów (małych "samoróbek") zawiera sztabki "dla porównania".

oznacz moderatorów

Vryko
#18 Luminarz#

A widzisz. Samoróbka - to jednak mniejsza pewność, bo tak naprawdę nie wiesz, co kupujesz i czy opis jest zgodny ze stanem faktycznym. Co innego w przypadku oryginałów, z puncami etc. Nie wiem, co poprawić, to nie moja bajka. Piszę tylko o własnym zdaniu n/t - osobiście bałbym się kupować kruszec na słowo. 

WIN-FIN
#7 Wielbiciel#

Zgodzę się, że allegro to nie **piiip**s ale też nie oliks. Co do "pewniak bo z oznaczeniami":

http://www.bibula.com/?p=19304

No nic. Może jakiś sprzedający mi podpowie.

Mimo wszystko dzięki i udanego długie weekend'u życzę.

oznacz moderatorów

Vryko
#18 Luminarz#

W sumie to masz rację, jestem na Allegro od początku, głównie jako sprzedawca. Więc się nie znam 😛

WIN-FIN
#7 Wielbiciel#

Ano jesteś. Raz, że prywatnie a dwa - staż tu robi robotę 😉

(Lekki off-topic)

Co do założenia sobie konta na all z kontem bankowym "na żula" - myślę, że były w historii tego portalu już takie ekscesy.

A jak to było z tymi słynnymi sztabkami/monetami parę lat temu? Sprzedawał jako firma/prywatnie?

oznacz moderatorów