anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to próba oszustwa ?

KrystianGawel91
#7 Wielbiciel#

Witam, wystawiłem wirtualny przedmiot do gry counter strike na sprzedaż i dostałem wiadomość od kupującego tego typu:

Kupujący rozpoczął zakup 1 szt. przedmiotu. Sprawdź status sprzedaży w sekcji Zamówienia od kupujących.

dzisiaj, 15:19

Dzień dobry właśnie zrobiłam przelew proszę o przesłanie przedmiotu na mój link : https://steamcommunity.com/tradeoffer/new/?partner=1068422609&token=uEIlXlJk czekam i pozdrawiam!

dzisiaj, 15:23

Witam, przedmiot zostanie wysłany zaraz po tym jak pieniądze będą widoczne na moim koncie. W tym momencie płatność została rozpoczęta. Gdy będzie zakończona przedmiot zostanie wysłany. Pozdrawiam

dzisiaj, 16:20

Pieniądze oczekują na akceptacje w systemie PayU allegro gdy otrzymam od pana przedmiot akceptuje wplate i trafi ona na pana konto.

Wzakładce zamówienia od kupujących znajduje sie informacja 

Kupione:26 lipca

liczba sztuk 1

Płatność: Rozpoczęta

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

xyz96
#21 Demiurg#

Odpisz mu, że na Allegro jest dokładnie odwrotnie, najpierw przychodzą pieniądze, a potem wysyła się przedmiot i nie jest do tego potrzebna żadna jego akceptacje i dodaj kombinatorowi, żeby spadał na drzewo 🙂

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

Pieniądze oczekują na akceptacje w systemie PayU allegro

Nie .. ma .. czegoś .. takiego .. jak oczekiwanie na akceptację, czy inne blokady.
Albo się wpłaca i jest rozpoczęta -> zakończona, albo się udaje i nie kończy opłaty 🙂

Więc tak jak pisze xyz, albo niech płaci, albo spada na drzewo, bez kombinacji.

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@KrystianGawel91 Odpowiadając na pytanie zawarte w tytule wątku: tak, to próba oszustwa😏

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

KrystianGawel91
#7 Wielbiciel#

Dziękuje wszystkim za odpowiedź.

Użytkownik który próbował mnie oszukać został już zablokowany.

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

@KrystianGawel91 gratuluję czujności wszystkie takie podejrzane krętactwa trzeba tępić w zarodku cwaniaków coraz więcej robić uczciwie się nie chce 

oznacz moderatorów