anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy tytuł oferty musi zostać być napisany wg. wzoru autor, tytuł?

mazurkur439
#12 Orędownik

Uszczególnienie regulaminu wystawiania prosiłbym o nie w sprawie nazwywaniu ofert książek, a mianowicie czy powinno się zamiast tytułu podawać najpierw autora, w konkretnym przypadku, w którym chciałbym się upewnić to nawet nie autor, a redaktor. Czy tak się powinno wystawiać? @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

mazurkur439
#12 Orędownik

Nie umiem tagować, ale może Kaliope się wypowie, Ona chyba się najlepiej zna

oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mazurkur439

Nie ma takich reguł. Zawsze staram się wpisać pełny tytuł i dopiero autora, o ile jest to możliwe. Jeśli wpiszesz autora czy redaktora w odpowiedniej zakładce to też jest dobrze. Tytuł ma ograniczoną liczbę znaków i za bardzo poszaleć nie można 😊

https://allegro.pl/oferta/mniejszosci-narodowe-i-etniczne-w-procesach-p-12125388738

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@mazurkur439 aby kogoś oznaczyć, wpisz proszę "@" oraz login osoby kórą chcesz wywołać (automatycznie pojawią się tylko loginy osób wypowiadających się w wątku):

la_nika_0-1666210768268.png
Jeśli chodzi o Twoje pytanie to tytuł oferty powinien jasno opisywać produkt tej oferty, ale nie musi być zaprezentowany w konkretny sposób (autor + tytuł), jednak w niektórych kategoriach dla produktów jest reguła nazwy i wówczas tytuł produktu (nie oferty) ma podane wybrane parametry w odpowiedniej kolejności.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Nad_Pilica
#12 Orędownik

mazurkur439

Wydawnictwa stosują zapis "autor + tytuł" lub "tytuł + red." i ja się tego trzymam.

oznacz moderatorów

mazurkur439
#12 Orędownik

No właśnie! Ja też tak robię. Ale naoglądałem się dzisiaj trików jakie są używane, aby produkt wyświetlał się na górze. Zacząłem trochę inaczej patrzyć na wpisane oferty, bo pal licho jak Ktoś z Lokalnie coś pokręci, ale jak pisze tak największy antykwariat to zaczynam coś podejżewać. Ale mniejsza z tym. 

oznacz moderatorów

mazurkur439
#12 Orędownik

Opowiem wam zabawną historię: Wpisywałem książkę pod redakcją i tytuł autora był podany bo Jego nazwisko było zakreślone czarnym prostokątem. Ktoś pomyślał, że to najważniejsze nazwisko... Dobre?

oznacz moderatorów

mazurkur439
#12 Orędownik

Najśmieszniejsze jest to, że poprawkę mi odrzucili i książkę umieścili w antykwariacie.

oznacz moderatorów