anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy wiadomości SMS liczą się do aukcji?

Client:100016947
#7 Wielbiciel#

Cześć, niedawno sprzedal PlayStation 4, jestem nowym sprzedawcą i nie wiem czy zrobiłem dobrze:  początkowo sprzedawałem to na innej platformie lecz dla mojego bezpieczeństwa przerzuciłem się na allegro, chętny klient zaczął pisać do mnie na mój numer telefonu, ustaliliśmy tam że paczka będzie zawierać 7 gier zamiast tych 9 z ogłoszenia. Chciałbym żebyście wiedzieli że poza tymi grami paczka była w 100% pełna i sprawna. Po 5 dniach klient nasłał na mnie skargę w serwisie allegro iż pad ma słabą baterie i paczka zawiera 7 gier zamiast 9 na ogłoszeniu, napisałem mu że w wiadomości SMS ustaliliśmy że paczka tak będzie wyglądać, a jeśli chodzi o pada to szybko porzucił ten temat. Klient mówi że kupił na allegro coś innego niż dostał ale przyznaję się że była taka wiadomość pomiędzy nami. Napisałem do pomocy technicznej o tym że zawarliśmy umowę na wiadomości, lecz oni nadal trzymają stronę klienta, klient nie chce odesłać towaru, chce żebym oddał mu gry których nie mam. Co mogę w tym momencie zrobić? 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

LEW433
#21 Demiurg#

Paczka powinna zawierać to co w ofercie, zwróć mu kasę za te dwie a wówczas Allegro nie będzie miało podstaw do reklamacji, możesz także wyrazić chęć przyjęcia zwrotu, napisz że niech odeśle a Ty mu zwrócić całą sumę. Pamiętaj że to jest reklamacja i masz 14dni na podjęcie decyzji, więc jak nie odeśle możesz odrzuć reklamację z tego powodu.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Zasada tu jest prosta. Zawsze sprzedajesz dokładnie to co wystawiasz. Jak klient kupił 7 to edytujesz ofertę i sprzedajesz mu 7. Jak klient zapłacił za 5 wysyłek 5ciu malutkich przedmiotów to ślesz mu to w 5 paczkach. Inaczej dajesz podstawy cwaniakom do naciągania Cię.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:100016947  Pytanie było: "czy wiadomości sms liczą się...."

Jeżeli wykonasz zrzuty ekranu  z widokiem sms a następnie potrafisz wkleić te zrzuty w dyskusji, wtedy przekonasz się czy zostaną uznane jako dowód. Warto sprawdzić.

Niestety  niewielu potrafi  na tak postawione pytanie jednoznacznie odpowiedzieć.

oznacz moderatorów